Hodžaj: Ako crvene linije ne važe za Srbiju neće ni za Albaniju

PRIŠTINA-TIRANA
“Danas, nakon 12 godina, mi smo u završnoj fazi dijaloga sa Srbijom i dalje imamo otvorena pitanja sa našim severnim susedom. Želimo da ovaj dijalog služi potpunoj normalizaciji između dve države kroz uzajamno priznanje i članstva Kosova u UN, kao i pomirenju Kosova i Srbije nakon više od jednog veka velikog sukoba”, rekao je danas zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj koji je prisustvovao otvaranju graničnog prelaza sa Albanijom sa zamenicom premijera Albanije Senidom Mesi i predstavnicima Evropske unije u Albaniji i na Kosovu, prenosi  prištinski “Zeri”.

Hodžaj je rekao da “u finalnoj fazi dijaloga sa Srbijom, koja bi trebalo da služi stabilnosti i bezbednosti u regionu, u Beogradu i Briselu smatraju da što se tiče normalizacije odnosa sa Srbijom ne bi trebalo da bude crvenih linija”.

“Ako se te crvene linije ne primenjuju o odnosu sa severnim susedom, ne bi trebalo da važe ni u odnosu sa Albanijom”, dodao je Hodžaj.

 

“Ali, ako u ovoj poslednjoj fazi, koja bi trebalo da služi stabilnosti i bezbednosti u regionu, neko u Beogradu i Briselu smatra da u normalizaciji odnosa sa Srbijom ne bi trebalo da bude crvenih linija, onda, ako te crvene linije ne važe u odnosu sa našim severnim susedom, ne treba da važe ni u odnosu sa Albanijom”, rekao je Hodžaj.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare