U Lebanu obeležili Dan opštine i krsnu slavu

LEBANE

Po tradiciji 8. novembar je u Lebanu obeležen kao Dan opštine, ali i kao opštinska slava – Sv. Dimitrije-Mitrovdan. Jutarnjom liturgijom u crkvi Usekovanje glave Sv. Jovana Krstitelja i presecanjem slavskog kolača u sali SO Lebane proslavljena je slava, a onda je održana i Svečana akademija u Domu kulture „Radan“ kojoj su prisustvovali predstavnici vojske, policije, sveštenstva, gradova i opština, kao i direktori raznih javnih preduzeća i ustanova, odbornika, većnika i drugih gostiju. Ivan Bogdanović, čestitajući sugrađanima Dan opštine, osvrnuo se na prethodni period naglasivši da se opština Lebane zajedno sa Republikom Srbijom, a i celim svetom, našla u složenoj situaciji izazvanoj virusom kovida i bila pred velikim izazovom.

„Uloženo mnogo napora kako bismo u tom teškom periodu realizovali zacrtane ciljeve. Poboljšali smo putnu infrastrukturu, uspešno organizovali prvi „Paradajz fest“, brižljivo smo pratili i nagradili rad studenata i učenika, sportista i uspešnih pojedinaca. Našli smo se pred velikim i teškim izazovom usled ledenog talasa i elementarnih nepogoda, kada smo uz pomoć prijatelja naše opštine i humanitaraca uspeli da dođemo do najugroženijeg stanovništva i obezbedimo im osnovne uslove za život.“

Prisutni su odgledali i dvadesetominutni film o svemu onome što je urađeno u Lebanu prethodne godine, a dodeljene su i Osmonovembarske nagrade najzaslužnijima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare