Plesna predstava ,,Laž u svetu, istina u pokretu’’ u Niškom kulturnom centru

NIŠ

Plesna predstava ,,Laž u svetu, istina u pokretu’’ odigraće se u Niškom kulturnom centru u terminima 12,13,14.11 od 18h. Autor i reditelj predstave je  Biljana Vujović Bajka, kompozitor je Dejan Ilijić, koreografiju  je radila Mojca Majcen, a asistent koreografa je Danica Ničić. U predstavi učestvuju glumci škole ,,Glumbal’’ kao i plesači plesnog studija ,,Contra Dance Studio’’ iz Niša.                     

 Predstava preispituje stereotipe i manipluacije u današnjem svetu koje nam se nude svakodnevno, a koje svi mi bez promišljanja usvajamo i prihvatamo, ne razmišljajući o posledicama istih. Pomoću scenskog pokreta, glumci i plesači će prikazati situacije koje su svuda oko nas, pune stereotipa i manipulacija, koje mi olako shvatamo i ne prepoznajemo. Predstava je nastala kroz zajednički  istraživački rad, koji je svim učesnicima omogućio da obogate svoj znanje u saradnji s profesionalcima. Kako autorka i saradnici predstave navode, poruka predstave jeste upravo u prepoznavanju i postavljanje granica između istine i neistine.

                   Ovaj projekat se realizuje u saradnji s Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije, Niškog kulturnog centra i Udruženja Glumbal.

                    Premijera predstave je zakazana za 12.11 od 18h, a naredna izvođenja su 13.11 i 14.11 takođe od 18h. Ulaz je slobodan, uz ograničen broj gledalaca i zbog poštovanja svih epidemioloških mera.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare