U Kuršumliji po drugi put blokada “Za našu decu”, sa građanima bio i poslanik Nebojša Cakić

KURŠUMLIJA-LESKOVAC

Po drugi put su građani blokirali državni put Niš- Merdare sa zahtevom da i deca na jugu Srbije imaju ista prava i besplatne udžbenike kao deca u Beogradu.

Blokada puta je trajala tri sata a za to vreme se na putu, sa jedne i druge strane, stvorila kolona vozila duga po nekoliko kilometara.

Okupljeni su propuštali vozila hitne pomoći i automobile u kojima su bila mala deca, vojsku, policiju i automobile sa starijim ljudima.

Jedan od organizatora protestra, Zvezdan Ristić je rekao da su se okupili da ukažu da deca na siromašnom jugu nemaju ista prava kao deca u Beogradu.

On je rekao da Kuršumlija siromašna opština ali da nije tačno da nema para za njihovu i drugu decu na jugu Srbije i u drugim krajevima države.

“Nije tačno da nemamo para jer samo zadnjih nekoliko godina najvećem tajkunu u Kuršumliji i njegovim banjama i firmama Aleksandar Vučić i Ana Brnabić su poklonili narodnih para između 20 i 25 miliona evra, što je dovoljno novca da se 160 godina kupuju besplatne knjige deci Kuršumlije”, rekao je on.

Dodao je da ova vlast otima od siromašn ih da bi dala bogatima.

Nebojša Cakić, narodni poslanik iz “Zajedno”, inače Leskovčanin, je i ovog puta podržao blokadu i bio sa građanima.

On je rekao da deca rođena u Kuršumliji, Leskovcu, Prokuplju i drugim delovima Srbije ne smeju biti diskriminisana zbog mesta svog rođenja.

Pozvao je i druge svoje kolege iz opozicije da podrže blokadu dok zahtevi ne budu ispunjeni.

“Mi od blokade nećemo odustati jer je ovo jedini način da nateramo vlast da nas čuje i vidi, s obzirom da institucije ne rade svoj posao”, rekao je Cakić i dodao da “sve dok je tako, to znači da vlast ne valja i jedini način da izađemo iz ovoga je da se vlast promeni”.

Rekao je i da još od prošle godine postoji zajednička inicijativa, koju su podnele opozicione poslaničke partije u Skupštini Srbije da se u 164 opštine osnocima obezbede besplatni udžbenici i da je do danas ta inicijativa prihvaćena samo u nekoliko manjih mesta. (kraj) LJS/ SA

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milica Jovanović
Milica Jovanović
9 meseca pre

Uzalud je budim. Davno napisao Branko Miljković. 🙁

Petar
Petar
9 meseca pre

Svaka čast kuršumljani, istrajte do kraja dok ne ispune sve zahteve. Nisu deca Beograda ni lepša ni pametnija od vaše a ni važnija! Otvoreno prave budale od nas i svesno dele narod na vrednije i manje vredne, njima treba sada Beograd jer tamo gube izbore pa daju i knjige i daće ko zna šta još samo zbog izbora odnosno ostanka na vlasti. Manje sredine i ostali gradovi su u strahu i niko ne sme da se pobuni nažalost tu smo sami krivi. Zato vama alal vera za hrabrost i smelost da ustanete i tražite pravednu raspodelu novca jednako na sve delove zemlje i gradove i opštine. Velika podrška i pozdrav iz Vojvodine!