U kovid ambulante niškog Doma zdravlja tokom vikenda se javilo 1.805 pacijenata

NIŠ

                    U kovid ambulante niškog Doma Zdravlja, prvog dana vikenda  se javilo 1.805 pacijenata. Od tog broja njih 550, javilo se prvi put sa somptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju,dok je 1.255 obavilo kontrolni pregled. Urađeno je 813 testova, od čega je 268 sa pozitivnim rezultatom.

                   Iako je broj novozaraženih u Nišu manji u odnosu na prethodne dane, lekari još uvek ne mogu potvrditi da će takav trend biti nastavljen. Početkom svake nove nedelje, brojke novozaraženih su rasle,pa se predpostavlja da će tako biti i tokom narednih dana.

                      Zbog lose epidemiološke situacije,trebalo bi stopirati organizovanje koncearata, svadbi i veselja i pooštriti kontrolu sprovodjenja prevntivnih mera,ocenjuje dr Jerkan. Po brojkama novoozaraženih, kaže da ih je najmanje medju populacijom do 6 godina.

                    Niški Dom Zdravlja, kako stoji na sajtu ove ustanove, nastaviće skrining preglede u subotu i nedelju 2. i 3. oktobra. U vremenu od 7 do 14 sati. Žene starosti od 25 do 64 godine, moći će da urade Papa test, za rano otkirvanje karcinoma grlića materice. Biće organizovano i testiranje za rano otkrivanje karcinoma debelog creva. Građani oba pola stariji od 35 godina moći će da urade skrining na rano otkrivanje šećerne bolesti. Muškarci starosti od 35 do 69 godina i žene starosti 45-69 godina ili mlađe od 45 godina. Biće testiranje i na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare