U KLOKOTU OTVOREN CENTAR ZA PORODIČNU MEDICINU

KLOKOT

 

 

 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić posetio je danas opštinu Klokot gde je sa  gradonačelnikom Srećkom Spasićem razgovarao o infrastrukturnim projektima, pomoći socijalno ugroženim porodicama i problemima zajednica.

 

„ U narednom periodu ćemo odrediti prioritete kada je opština Klokot u pitanju, prioritete koje ćemo realizovati u infrastruktunom smislu, ali i u smislu pomoći najugroženijim porodicama koje žive u ovoj opštini”, rekao je Jevtić I dodao “onog trenutka kada budemo posetili sve one porodice bićemo u prilici da na konkretniji način i potpisivanjem memoranduma realizujemo sve ono što budemo dogovorili“.

 

Ministar Jevtić je tokom posete opštini Klokot zajedno sa gradonačelnokom Klokota, ministrom administracije lokalne samouprave Ljubomirom Marićem, ministrom rada i socijane zaštite Arbanom Abrašijem i šefom za saradnju Kancelarije Evropske zajednice na Kosovu Kristfom Štokom svečano otvorio Centar za porodičnu medicinu.

 

„ Ova zgrada je dokaz da se problemi mogu rešavati zajednički uz podršku svih onih koji mogu da pomognu u onim oblastima koje su životno važne. Pored obrazovanja to jeste zdravstvena zaštita, pored zdravstvene zaštite to mora da bude razvoj ekonomije. Razvoj ekonomije koji će obezbediti radna mesta u Pomoravlje, kao i svaki drugi deo Kosova u tome ne sme da bude izostavljen i zaboravljen. “, rekao je Jevtić.

Na novinarsko pitanje kada će početi da funkcioniše vrtić koji je pored novootvorenog Centra za porodičnu medicinu Jevtić je rekao da “nije posao završen kada se zgrada izgradi i kada se fizički završi”.

“ Važno je obezbediti budže, kako bi vrtić, kako bi ovaj Dom zdravlja, kako bi sve ono što se gradi i funkcionisalo. To je kao kada bi ste izgradili vodovod, a vode nema. Jako je važno, a mi ćemo gledati zajednički sa naših pozicija da pomognemo opštini Klokot da dobije potrebna sredstva kako bi vrtić počeo sa radom“, rekao je Jevtić

 

Ministar administracije lokalne samouprave Ljubomir Marić je rekao da bi za sledeću godinu trebalo napraviti strategiju i raspodeliti sve finasijke izvore kako bi se napravio što bolji rezultat.

 

„ Pored prioriteta, to je formiranje Zajednice srpskih opština, mi moramo da stvorimo uslove da ta zajednica zaživi jer zaista ima osnov da živi i da daje bolje rezultate i da omogućuje našem narodu da stvara i opstane u svim sverama života“, rekao je Marić.

 

Projekat izgradnje Centra za porodičnu medicinu je finasirala Evropska Unija i Opština Klokot, a implementirala ga je Međunarona organizacija za migracije (IOM).​

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare