U Igmanskoj ulici asfalt umesto kaldrme

NIŠ

Stanovnici Igmanske ulice  su posle skoro četiri decenije čekanja dočekali da  kocku iz kaldrme zameni asfalt. Radovi na rekonstrukciji ulice su počeli, najpre je zamenjena vodovodna i kanalizaciona mreža, a kako nadležni najavljuju rok za završetak radova je 60 dana. Ukupna dužina ulice je 500 metara, ali će  biti asfaltirano još 200 metara saobraćajnice u nastavku Igmanske ulice u kojoj je kolovoz oštećen.

      „Igmanska je jedna od onih ulica na čije stanje su nam ukazivali građani tokom Prijema građana i u dogovoru sa GO „Palilula“ ona se našla na spisku prioritetnih radova.Kocka je podignuta, završili smo i rekonstrukciju vodovodne  mreže i sada počinju radovi na njenoj rekonstrukciji. Igmanska ulica je jedno od većih gradilišta na teritoriji GO „Palilula“ uz ulicu Vojvode Putnika koja se, takođe, rekonstruiše“, istakla je gradonačelnica Sotirovski.

      Dodala je da se, osim na rekonstrukciji ulica, radi i vodosnabdevanje koje je veliki problem posle 30 godina. Još jednom je pozvala građane na budu strpljivi zbog radova koji se izvode, ali i da ukazuju na probleme koje imaju sa komunalnom i putnom infrastrukturom.

     Bratislav Bata Vučković, predsedik Gradske opštine Palilula je kazao  da se ulica posle mnogo godinama sanira.

      „Građani su nam ukazali  problem, mi smo im obećali da će posle mnogo godina ulica biti sanirana i evo sada radimo na tome. Obećanja se polako ispunjavaju samo što radovi ne mogu da idu onom brzinom koju i mi želimo, pa iz tog razloga molimo stanare ove ulice da pokažu malo strpljenja. Radovi su zahtevali dosta vremena jer smo izmeštali kaldrmu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, tako da će ulica biti  kompletno rekonstruisana“, naglasio je Vučković.

    Zoran Prokić, izvršni direktor Direkcija za izgradnju grada ističe da će se radovi izvoditi svakodnevno.

    „Radi se kompletna rekonstrukcija sobraćajnice u dužini od 500 metara, tako i trotoara. Radovi će se izvoditi svakodnevno a rok za završetak je 60 kalendarskih dana. Ulica će biti zatvorena za saobraćaj pa zbog toga molim sugrađane da budu strpljivi. Uradićemo i oštećeni kolovoz u dužini od 200 metara u produžetku Igmanske ulice“, kazao je Zoran Prokić.

  Prema njegovim rečima u gradu su još dve ili tri ulice koje su pod kockom.

  „Gledaćemo da kocku sačuvamo jer nam je preko potrebna za parterno uređenje Tvrđave  i trudićemo se da ih iskoristimo tamo gde je to potrebno“, dodao je Prokić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare