U humanitarnoj akciji policije prikupljeno 208 jedinica krvi

VRANJE

U akciji dobrovoljnog davanja krvi koju je oranizovalo Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave u Vranju, u sredu, je  prikupljeno rekordnih 208 jedinica ove dragocene tečnosti.

Bila je to najveća akcija dobrovoljnog davanja krvi od osnivanja Udruženja 2006. godine. Akciju su podržali pripadnici policije iz drugih gradova Srbije, Crne Gore, ali i predstavnici institucija, ustanova i preduzeća, kao i građani.

Srđan Nikolić, predsednik Udruženja  kaže da svake godine održavaju od četiri do sedam akcija. 

“Humanitarna akcija se organizuje krajem februara u prostorijama Policijske uprave u Vranju i iz godine u godinu je sve više davalaca. Imamo goste iz Crne Gore. Ovo je do sada najveća akcija koju smo organizovali”.

Rajko Kuzman predsednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi iz Budve kaže da je došla devetočlana ekipa i da se saradnja, koja je započeta od osnivanja Udruženja iz Vranja i Budve nastavlja.  

“Nastavljamo našu saradnju. Od pre dve godine smo i pobratimska udruženja. Potpisali smo Povelju o bratimljenju. Uvek kad dođemo osećamo se kao da smo kod svoje kuće, kod naše braće. Cilj nam je da pomognemo ljudima u nevolji i da prikupimo što više jedinica krvi”, kaže Kuzman.

Među davaocima je i četrdesetčetvorogodišnji policajac Goran Spasić koji je krv dao 101 put. Vlasnik je donor kartice. Spasić je dobitnik gradskog priznanja “31 januar” za ostvarene rezultate u oblasti zaštite i bezbednosti građana.

“Pozvao bih i one koji nisu do sada bili davaoci da se uključe u akciju. Lepo je pomoći nekome kome je to potrebno . Razmišljam uvek pozitivno  da davanjem krvi spašavam nekom život. Za 101 put koliko sam davalac bar 10 života sam spasio, to je velika stvar”, kaže Spasić.

Akcija je organizovana u sredu od 9 do 15 časova u prostorijama Policijske uprave u Vranju.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека