Razbojnika uhvatio policajac koji nije bio na dužnosti

BUJANOVAC

Policajac Boban Tasić, radnik Policijske stanice u Bujanovcu iako nije  bio na dužnosti te večeri, bez razmišljanja je reagovao i sa kolegama iz Vranja uvatio počinioca M. M. (31) neposredno po izvršenju razbojništva, na desetak metara od zlatare iz koje je nakon što je polomio izlog uzeo zlato.

“Bio sam van dužnosti u civilu. Ugledao sam lice kako iz izloga u centru grada uzima fascikle sa nakitom i kreće da beži.  Potrčao sam prema njemu da ga sprečim da pobegne. Sustigao sam ga, savladao i stavio ga u ležeći položaj. Prišle su mi kolege iz saobraćajne policije koji su bili na dužnosti u blizini i pomogli da ga savladam”, rekao je novinarima Tasić.

On je dodao da je uhvaćeni muškarac tražio od njih da se predstave kako bi se uverio da su policajci.

Tasić, koji je to veče bio u porodičnoj šetnji sa suprugom i detetom, reagovao je momentalno kad je čuo prasak stakla koje neko lomi, “jer je policajac uvek na dužnosti kako bi zaštitio građane i njihovu imovinu i tu strah jednostavno ne postoji.

“Obavljali smo redovne patrolne delatnosti  u centru grada na regulisanju saobraćaja, 50 metara od mesta pokušaja krađe. Čuli smo lomljavu stakla i videli lice kako pretrčava ulicu dok ga jedno lice u civilu obara na kolovoz. Trčeći mi smo stigli do oborenog lica, vezali ga i nakon toga uhapsili. Prepoznali smo kolegu koji je uhvatio muškarca u pokušaju bekstva”, priča Nenad Petrović policijski službenik saobraćajne policije Policijske uprave u Vranju.

U hvatanju razbojnika učestvovao je i saobraćajni policajac Srđan Karavelić

“Uviđajna ekipa je došla na lice mesta. Svi uzeti predmeti iz izloga bili su na kolovozu, kod lica koje je pokušalo krađu i vraćeni su vlasniku”, kaže Karavelić.

Interesantno je da je zlatara u trenutku pokušaja krađe

bila otvorena.

Razbojništvo se desilo sinoć u centru Vranja u vreme kada je bilo dosta prolaznika na ulici i kada su prodavnice bile otvorene.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare