U Hotelu “Zelengora” u Niškoj Banji smeštaju se oboleli zdravstveni radnici, vojnici i policajci

NIŠ

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da trenutni rezultati o stanju s korona virusom u Srbiji nisu loši i da “ohrabruje da je manje pacijenata na respiratoru, što je izuzetno bitno”.

                         “Situacija je pod dobrom kontrolom u najvećem delu Srbije, sem Niša i, mislimo, Požarevca. Beograd je na nivou na kojem je bio”, rekao je ministar.

                    Lončar je rekao da je u starom delu Kliničkog centra Niš hospitalizovano 196 pacijenata, a u novoj zgradi KC Niš 256 pacijenata.

                       “U privremenoj bolnici u hali Sportskog centra „Čair“, hotelu “Centroturist” i studentskom domu Medicinskog fakulteta, trenutno je hospitalizovano 510 pacijenata, a u “Zelengori” u Niškoj Banji je hospitalizovano 75 pacijenata”, izjavio je Lončar.

                         Kako je ranije najavljeno, u “Zelengori” će biti zbrinuti oboleli zdravstveni radnici, pripadnici Vojske Srbije i MUP-a.

                     Prema  rečima ministra Lončara, u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti 52 pacijenta imaju simptome respiratorne infekcije, a korona virus je potvrđen kod dva pacijenta.

                    Lončar je rekao da je od 58 testiranih zdravstvenih radnika u Toponici, njih šestoro pozitivno na korona virus.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare