U Gradskoj opštini Pantelej potpisani ugovori o sufinansiranju medijskih sadraja

NIŠ

U Gradskoj opštni  Pantelej danas su potpisani ugovori o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja sa medijima čiji su projekti odobreni, a na na osnovu konkursa za medijske projekte u 2019.godini koji je sprovela ova  Gradska opština.  

Ugovore su potpisali predsednik Opštine u ime Veća GO Pantelej i direktori, odnosno ovlašćeni predstavnici medija.

“ Mi smo , kao i svake godine, u skladu sa Zakonom o informisanju raspisali javni poziv  na koji se prijavilo 23 projekta. Mi smo podržali 17 projekata. Ove godine smo povećali iznos sredstava namenjenih za ove namene. Prošle godine smo imali na raspolaganju 1.500.000 a ove godine tak iznos je 1.650.000, tačnije 1.850.000 , sa svim troškovima konkursa, koji podrazumevaju troškove komisije, i druge prateće “, rekao je predsednik gradske opštine Pantelej, Bratimir Vasiljević.

Teme i oblasti koje su podržane od ove Gradske opštine za sufinansiranje su, kako je rekao Vasiljević, one koje su predložene od samih građana na javnim raspravama i predlozima na sajtu ove opštine.

“  Građane interesuje šta će od investicionih programa biti realizovano u ovoj i narednoj godini, šta će se graditi i raditi, kao i teme koje su od životnog značaja za građane ove opštine”, objasnio je Vasiljević.

Predsednik opštine podsetio je da je Gradska opština u svoj program rada ugradila izradu mobilijara, atarskih puteva, sređivanje izletišta, a putem medija sa kojima je danas potpisam ugovor o sufinansiranju,  obaveštavaće se o realizaciji tih programa. Mediji će izveštavati i o novostima iz oblasti kulture, sporta i svega što je važno za Gradsku opštinu Pantelej.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare