U GRAČANICI POTPISANI UGOVORI ZA STANOVE

 

GRAČANICA

 

Predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak i predstavnici opštine Gračanica potpisali su danas ugovore sa dobitnicima stanova na korišćenje na osnovu konkursa od prošle godine.

 

Jedan od najvećih problema koji je danas iznesen tokom potisivanja ugovora za korišćenje stanova, bio je taj što su neke stambene jedinice već nelegalno useljene.

 

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić koji je povodom problema uzurpiranih stanova rekao, da je tu zakon iznad sile i da se on mora poštovati.

 

„ Želimo da se pitanje uzurpiranih stanova konačno reši, da se raspodela stambenih jedinica izvrši do kraja u skladu sa zakonima i procedurama koje to definišu, i zato smo u ovaj proces ušli na jedan konkretan način i usmenim i pismenim sporazumima, tako da je ova raspodela stanova, tj. potpisivanje ugovora, korak ka krajnjem cilju, a taj krajnji cilj je da sve stambene jedinice dobiju svoje korisnike u skladu sa odlukama komisije koje su to radila s jedne strane, i sa druge strane da pošaljemo jasnu poruku da će zakon biti iznad sile i da će zakon biti do kraja sproveden i ispoštovan. Svima onima koji misle da mogu da uzurpiraju imovinu ovo je jasna poruka da neće proći nekažnjeno i na tome ćemo insistirati kroz institucije bez obzira na kakve pritiske nailazili “, rekao je ministar Jevtić.

 

Gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić, koji je u ime opštine potpisivao ugovore sa korisnicima stanova, rekao je da je voljan da oblast stanovanja uredi do kraja, uveravajući korisnike uzurpiranih stanova da će zajedno delovati kako bi se uzurpirani stanovi oslobodili. Opština Gračanica i Ministarstvo za zajednice i povratak će pomoći svima onima kojima su stanovi uzurpirani da pravo na stanovanje u svojim stanovima i ostvare rekao je Kostić.

 

Dobitnici ugovora za stanove su tokom današnjeg potisivanja bili srećni, ali i zabrinuti zbog toga što će neki od njih morati da kroz sud ostvare pravo na useljenje.

 

Oni koji su danas potpisali ugovore, tek treba da utvrde da li im je stan uzurpiran ili ne, kažu u ministarstvu

. Miniistar Jevtić i gradonačelnik Kostić su obećali da će svima onima koji utvrde da im je stan uzurpiran, nakon što prijave ovaj problem, pružiti svu potrebnu podršku da ovaj problem i otklone.

 

Današnjem potpisivanju ugovora, prethodilo je potpisivanje ugovora između Ministarstva za zajedncie i povratak i opštine Gračanica koji je definisao raspodelu stanova na teritoriji ove opštine. Ovaj ugovor je potpisan pre desetak dana.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare