U Gimnaziji u Vranju novo odeljenje za nadarene učenike

VRANJE

Gimnaziji „Bora Stanković“ u Vranju Ministarstvo prosvete od naredene školske godine odobrilo je upis 20 učenika u novo specijalno računarsko odeljenje za nadarene učenike.

Ova obrazovna ustanova će otvaranjem novog odeljenja biti svrstana među 13 škola u Srbiji u kojima se radi po programu Računarske gimnazije.

 „Kako dugi niz godina pratimo postignuća naših učenika na upisu, tu su i zapaženi rezultati na takmičenjima, usledila je potreba za jednim specijalnim odeljenjem za nadarene učenike. S obzirom da postoji i interesovanje učenika po završenom osnovnom obrazovanju i analiza po upisu naših učenika na fakultetima kod kojih su najveće interesovanje za Elektrotehnički fakultet, Matematički i Fakultet organizacionih nauka, ovaj smer je odlična priprema za dalje školovanje“, izjavila je Suzana Mišić Stanković, direktorka Gimnazije „Bora Stanković“.
Zainteresovani učenici osmog razreda sa teritorije Pčinjskog okruga za polaganje posebnog prijemnog ispita, mogu da konkurišu i pripremaju se u Gimnaziji u Vranju. Sve potrebne informacije mogu da dobiju u školi i putem sajta Gimnazije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare