U Gerontološkom centru Niš ponovo ima zaraženih korona virusom

NIŠ

Korona virus ponovo je “ušao” u niški Gerontološki centar. Prema izveštaju koji smo dobili od Instituta za javno zdravlje Niš korona je potvrđenja kod  jednog radnika i jednog korisnika doma. Korisnik je po dobijanju pozitivnog nalaza odmah upućen u Kovid bolnicu gde je hospitalizovan

  Što se zaposlenog tiče, on je već imao meru 14-dnevne izolacije, zbog registrovanja kovida u porodici. Ostali korisnici su dobrog opšteg stanja, i u domu se primenjuju sve naložene mere , zaposleni rade sa punom ličnom zaštitnom opremom i intenzivno prate zdravstveno stanje svih korisnika, navodi se u saopštenju.

                             Da podsetimo, tokom prvog talasa, 12. aprila je saopšteno je da je korona “ušla” u niški Gerontološki centar i da ima 6 zaraženih, da bi samo dan kasnije taj broj bio više od 100.

                           Klinički centar je u aprilu zbrinuo skoro 200 obolelih iz Gerontološkog centra, a prema podacima Tužilaštva 50 korisnika je preminulo. Tadašnji direktor Milan Stevanović je uhapšen i optužen za krivično delo protiv zdravlja ljudi.

                           Na spisku  Ustanova socijalne zaštite u kojima ima zaraženih je i Dom za smeštaj odraslih i starijih ‘’Čegarska dolina‘’ iz Niša. Direktor Dejan Stojanović potvrdio  da je zaražena jedna radnica, koja kako kaže na sreću ne dolazi na posao od 12.novembra.

                         Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je objavilo da u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih lica ima  virusa COVID – 19 kod 627 korisnika i 370 zaposlenih.                   

                         Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci   virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

                            Osim Gerontološkog centra na listi ustanova koju je objavilo Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, u kojima je zabeležen virus Kovid 19 nalazi se i Centar za socijalni rad oštine Svrljig,  Centar za socijalni rad opštine Aleksinac, Centar za socijalni rad ”Dobrič”, Žitorađa, Zavod za vaspitanje omladine Niš,  Dom za smeštaj odraslih lica Kulina, Centar za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu, Dom za smeštaj starih lica u Prokuplju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare