U „Geoxu“ se učlanjuju u sindikat

VRANJE

U pogonu italijanskog proizvođača obuće Vranju koji zapošljava preko 1.200 ljudi ne postoji ni jedna sindikalna organizacija koja bi štitila prava radnika.

Savezu samostalnih sindikata u Vranju  proteklih meseci obratio se veliki broj radnika Fabrike „Geox”  tražeći zaštitu svojih prava iz radnog odnosa. Oni su se žalili da se krše njihova prava, jer im se prekovremeni rad ne plaća, da rade bez ugovora o radu, norme su previsoke i ne mogu da ih ispune, da su izloženi mobingu i da primaju minimalne zarade.

„Pošto radnici nisu sindikalno organizovani, predstavnici Samostalnog sindikata su posetili „Geox” i razgovorali sa rukovodstvom, tražeći da se prava radnika poštuju i da se radnicima omogući sindikalno organizovanje. Na uporne zahteve SSS iz Vranja da se omogući sindikalno organizovanje radnika, stiglo je obaveštenje od strane rukovodstva ove italijanske fabrike, da se u ovoj firmi ni na koji način ne sprečava niti zabranjuje zaposlenima da se sindikalno udružuju, i da to mogu da čine bez bilo kakvih posledica po njihova prava iz radnog odnosa“, rekla je za Jugpress, predsednica Samostalnog sindikata u Vranju, Ružica Stošić.

U Fabrici „Geox” je u toku postupak  učlanjivanja radnika u SSS, što potvrđuje da su mendžeri  firme i radnici prepoznali značaj sindikata, kaže Stošićeva.

O dešavanjima u Fabrici „Geox“ poslednjih meseci mediji su dosta pisali, s obzirom da su radnici ukazivali na niz problema sa kojima su suočeni na radnom mestu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare