U Dubočici nezadovoljni jesenjim učinkom

LESKOVAC


Poslednje nekoliko godine su, po mnogo čemu, bile turbolentne za Gradski fudbalski klub ,,Dubočicu”, koja je osnovan daleke 1923.godine i jednovekovno postojanje obeležiće u nadolazećoj 2023.godini.

Čelnici Dubočice, predsednik Dejan Savić i direktor kluba Vladica Cekić, kada smo razgovarali pre nepune dve godine projektovali su da se fudbaleri Dubočice u godini zlatnog jubileja nađu najmanje u društvu najboljih ekipa prvoligaške Srbije.

Mećutim prošle godine, stigla je ponuda od najviših fubalskih organa Srbije i uz blagoslov političkih struktura, Dubočica se, pre planiranog roka našla među najbolje prvoligaške ekipe Srbije.

Ponuda je bila u stilu ,,uzmi ili ostavi”, pa je to osnovni razlog što je izlet bio jednogodišnji, jer bilo je premalo vremena da se klub organizuje na način koji je potreban za ovaj visoki stepen takmičenja. Uz nedaće takmičarskog karaktera, u jednom delu prvenstva morali su svoje utakmice kao domaćini da igraju na vlasotinačkoj ,,Rosulji”.
Fudbaleri GFK ,,Dubočica” opet svoje utakmice igraju sa klubovima srpskoligaškog ,,Istoka” i nalaze se u sredini tabele. Od ekipa sa kojima su igrali prošle takmičarske sezone samo su fudbaleri vodećeg Trajala bolje plasirani, a lošije plasmane zabeležili su fudbaleri Dinama iz Vranja, Jagodine i pirotskog Radničkog. Sa osvojena 23 boda Dubočica zimuje na na šestom mestu, a jesenji prvak je Trajal iz Kruševca sa nedostižnih 37 bodova na svom kontu.

 • Nismo zadovoljni postignutim rezultatima jesenas i plasmanom na tabeli. Mogli smo i morali da imamo najmnje 6 – 7 bodova, koji bi nas pozicionirali pri samom vrhu tabele, što je i bio naš plan koji smo imali pre početka prvenstva – bez mnogo ustezanja ocenjuje učinak svojih fudbalera, Vladica Cekić, sportski direktor leskovačkog srpskoligaša ekipe Dubočice.
  JUGpress: Koje su to utakmice gde ste ozbiljno omanuli ?
  VC: – To su uglavnom bile utakmice gde nismo smeli da budemo poraženi. Ali, izgleda da je najteže dobiti meč, za onaj koji misliš, pre meča, da su sva tri boda tvoja. To su, po svim parametrima, daleko slabije ekipe od Dubočice. Sva tri boda na našem terenu u Mrštanu osvojila je debitanska ekipa u ligi Meševa, a nismo smeli da se kući ne vratimo sa celim plenom u meču sa Brzim brodom, na njihovom terenu pored reke Nišave. Bili smo veoma dobri i u meču sa Radničkim iz Svilajnca, a nismo se osladili pobedom. U meču sa jesenjim prvakom Trajalom bili smo pravi, ali to nije bilo dovoljno da stignemo do pobedničkog rezultata.
  JUGpress: Ima li utakmica gde ste igrali dobro ?
  VC: – Posebno dobro smo se iskazali u kup utakmicama. Najpre smo savladali prvoligašku ekipu beogradskog IMT, a potom i superligaša Spartaka u Subotici, što je bio nesumljivo istorijski uspeh našeg kluba. Na niškom Čairu dočekali smo, u osmini finala kupa, šampionsku ekipu Partizana i pred širokim televizijskim auditorijumom pokazali smo se u pravom svetlu, što su nam rekli i ljudi iz Partizana. Očigledno da naši igrači mnogo bolje igraju kada za rivala imaju jake protivnika, koji ih motiviše da daju sve od sebe.
  JUGpress: Koliko znamo imali ste dosta problema zdravstvene prirode ?
  VC: – Povrede su nas dobrim delom sputale da imamo bolje jesenje rezultate, a i ova situacija sa pandemijom koja sve nas prati već duže vreme dosta nas je omeala u realizaciji planiranih i očekivanih rezultata. Jovan Jovanović je doživeo prelom ključne kosti, još u začetku sezone protiv ekipe Hajduk Veljka, a Vasa Martinović je imao povredu glave, da bi potom slomio i fibulu. Na početku priprema spremali smo jednu ekipu, a u prvenstvu smo igrali bez nekolicine standardnih prvotimaca, odnosno sa onim igračima koji su bili zdravi.
smart

 • JUGpress ; Da li je bilo sudijskih grešaka protiv vaše ekipe ?
  VC: – Ne bih ja u tom delu tražio opravdanje za gubitak nekih bodova. Bilo je grešaka, ali ne namernih od strane sudija, koji su u, celini, gledano korektno i pravično delili fudbalsku pravdu.
  JUGpress: Da li ćete nastaviti saradnju sa trenerom Slavišom Božičićem ?
  VC: – Ne. Utakmica sa Partizanom bila je njegova poslednja utakmica kao trenera Dubočice i rastali smo se na krajnje prijateljski način.
  JUGpress: Da li se zna ko će, sa trenerske klupe, kormilariti ekipom Dubočice ?
  VC: – Ne, još uvek nismo rešili taj problem. Nema potrebe da žurimo i pitanje šefa strunog štaba rešićemo na vreme.
  JUGpress: Kada planirate da počnete sa zimskim pripremama za novu sezonu ?
  VC: – Najverovatnije sredinom januara, ali to je, ipak, u domenu trenera koji će doneti odluku o početku priprema za novu sezonu.
  JUGpress: Igrački kadar za drugi deo sezone ?
  VC: – Sigurno će doći do određenih promena. Svi oni igrači koji se nisu iskazali na potreban način
  mogu da idu iz kluba. Nemamo namere nikog da zadržavamo, ako se bude odlučio neko da ide iz kluba. U planu imamo da dovedemo one igrače koji će svojim kvalitetom unaprediti igru našeg tima. Naravno i novi trener biće konsultovan kada su u pitanju novi igrači.Moram da istaknem činjenicu da su se neki naši mladi igrači iskazali na pravi način. Tu pre svega mislim na Acu Jovanovića, Luku Paunovića i još nekolicine njih koji će biti budućnost Dubočice.
  JUGpress: Koja su vaša očekivanja kada je plasman Dubočice u pitanju u prolećnom delu sezone?
  VC: – U svaki meč ulazićemo bez kalkulacije i željom da ga dobijemo. Mislim da ćemo mnogo bolje igrati u prolećnoj sezoni i tako se pripremati u isto vreme za narednu 2022/2023. sezonu kada ćemo učiniti sve kako bi smo se našli u prvenstvu najboljih klubova prvoligaške Srbije – optimista je Vladica Cekić, sportski direktor leskovačke Dubočice.


Saradnja
NIŠTA BEZ POMOĆI GRADA
Svedoci smo danas da mnogi fudbalski klubovi u Srbiji imaju problema sa finansiranjem. Ništa drugačije nije ni u Leskovcu.

 • Moram istaći da imamo svaku vrstu pomoći i saradnje čelnika grada u prvom redu gradonačelnika dr. Gorana Cvetanovića. Uveren sam da će tako biti i u narednom periodu, a da ćemo se mi odužiti na pravi način dobrim rezultatima na terenu – uveren je direktor ekipe Cekić.


Lep gest beogradskog Partizana
PARTIZAN SE ODREKAO DELA PRIHODA U KORIST DUBOČICE
Kada se u nacionlnom kupu Srbije igra samo jedna utakmica, rivali sav dobit od ulaznica i TV prenosa dele na ravne časti.

 • Rukovodstvo Partizana učinilo je veliki gest u Nišu. Obavestili su nas da ne žele finansijski deo prihoda za sebe, već su nama svoj deo ustupili. I taman je to bilo dovoljno da nas organizacija ovog meča nije skoro ništa koštala – veli Cekić.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare