U centru grada akcija Saveta za bezbednost saobraćaja

VRANJE

Učenici saobraćajnog smera srednje Tehničke škole u Vranju zajedno sa svojim profesorima učestvovali su u akciji Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima teritoriji grada.

Oni su pre toga obišli i fotografisali nepravilno parkirana vozila na najkritičnijim tačkama u gradu na kojima se vozači najčešće nepravilno zaustavljaju.

Sačinjene fotografije su im poslužile da izrade flajere koje su u današnjoj akciji podelili vozačima i građanima.

Marjan Stanković pomoćnik gradonačelnika i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada, izjavio je da je akcija planirana programom saveta i da je organizovana u saradnji sa Tehničkom školom, JKP „Parking serivis“ i saobraćajnom policijom.

„Podelom flajera pokušavamo da podignemo svest vozača i građana, koji koriste mogućnost da se ovde u centru zaustave na nekoliko minuta, ali nepropisno, blokirajući i ugrožavajući saobraćaj. Prekršajne kazne su visoke, pauk služba radi redovno, saobraćajna policija je, takođe, na terenu, a sve u cilju da se omogući nesmetano odvijanje saobraćaja u samom centru grada, kao i na nekim lokacijama koje su bitne za gradski saobraćaj“, rekao je Stanković.

On je izrazio nadu da će akcija uroditi plodom i uticati na svest vozača da poštuju propise.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mile
Mile
2 godine pre

Mene su ko dete učili da se pazim kad budem učesnik u saobraćaju. Da prelazim ulicu na pešačkom prelazu, ali da prvo pogledam levo, pa ako nema vozila, da pređem ulicu do pola, pogledam desno, i ako nema vozila, nastavim do kraja. A danas pešaci izleću na pešački bez bilo kakve pažnje, pa se sve češće događaju nesreće. Izleću ljudi i misle “ja imam sva prava, a vozač mora da stane i da me pazi”, a ako me udari, biće kriv. Ali, povrede će pretrpeti baš ti i takvi pešaci, ako ne i gore. Ne vidim kakva im je satisfakcija to što će drugi biti kriv za njihove povrede, a možda i nešto gore.