U čast Šabana Bajramovića manifestacija “ Me sem Šaban”

NIŠ

U čast “ kralja romske muzije” Šabana Bajramovića 7. i 8. Juna u Nišu će biti organizovana  manifestacija Me sem Šaban.

Ove godine navršava se decenija od smrti Šabana Bajramovića, za koga kažu da je najbolji interpretator legendarne romske himne “ Đelem,đelem” i pisac mnogih pesama na romskom jeziku.

Na amfiteatru na Nišavi 7. juna planirano je i muzičko veče, dvočasovni koncert  koji će održati  Saita i Crne mambe. Repertoar je koncipiran hronološki, onako kako je Šaban stvarao, od 1968 . godine.

Naredni dan, 8 jun predviđen za foto-izložbu  u prostorijama Niškog kulturnog centra o životu i radu legende romske muzike, kažu organizatori Manifestacije – Crne mambe i FROS. Nakon toga predviđena je i tribina o Šabanu koja će biti u 12.00. Na tribini će govoriti, muzičar Nebojša Saitović (Neša Saita), Kariman Manča Alijević ispred organizacije FROS i drugi.

 Sutra i prekosutra će se, po očekivanju organizatora, u Niš  sjatiti veliki broj muzičara, saradnika i poštovalaca Šabanovog dela.  Na koncertu će se , kako kaže  Neša Saita frontmen Crnih mambi pojaviti i pojedini članovi benda Cubismo, sa kojima je Šaban svirao, glumac Petar Božović, kao i 80-godišnjaci sa kojima je Šaban napravio svoje prve muzičke korake.

Koncert će početi u 21,oo

Prisustvo na manifestaciji Me se Šaban ( Ja sam Šaban ) je besplatno.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare