Ekipa „Radoja Domanovića “ pobednik „Igara bez granica“

NIŠ

Od deset osnovnih škola sa područja gradske opštine Medijana, koje su učestvovale u “Igrama bez granica “ u parku Svetog Save u Nišu, učenici Osnovne škole „Radoje Domanović“ bili su najuspešniji. Oni su danas pobedom svojoj školi doneli vrednu nagradu – opremanje informatičkog kabineta.

 Drugo i treće mesto zauzele su osnovne škole „Car Konstantin“ i „Vožd Karađorđe“.

Pehare, medalje i zahvalnice najboljima je uručio predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić.

-Više od 1500 dece je bilo u ovom našem parku u protekla tri dana, i to je najbolji pokazatelj da je manifestacija prava i da je naišla na dobar prijem i kod nastavnika i kod učenika. Ovo je još jedna u nizu manifestacija koje najveća niška opština organizuje za osnovce, u cilju razvijanja takmičarskog duha i zdravih životnih navika, podsetio je Kocić, uz napomenu da će sve novine koje opština uvodi a tiču se takmičenja škola postati tradicija.

Decu su u igrama tokom tri dana bodrile rukometašice niške „Naise“, rukometaši niškog „Želje“ i fudbaleri Radničkog. Svi učesnici dobili su majice u određenoj boji svoje škole, i sladolede „Frikoma“ kao osveženje. Partner u celom događaju bio je niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Deca su se takmičila u pet disciplina – obruči i čunjevi, poligon spretnosti, skok u dalj, igra džinova i trka džakovima.

Cilj manifestacije je između ostalog, jačanje sportskog duha, kreativnosti, maštovitosti i pripadnosti timu, kažu organizatori Igara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare