U Čačku policija napisala kaznu za proteste iako tad nije bio tamo

ČAČAK

Građanskom aktivisti iz Čačka Bratislavu Simoviću policija je dostavila nalog da plati prekršajnu kaznu od 5.000 dinara zbog “kretanja po kolovozu” na petlji u Preljini 27. novembra, u vreme blokade, iako je on u vremenu navedenom da je “neposredim opažanjem policijskih službenika” bio u policijskoj stanici u tom gradu, na informativnom razgovoru.

Simović je FoNetu rekao da su ga toga dana na petlji u Preljini, u čijoj je blokadi, na protestu protiv Zakona o eksproprijaciji “Ne damo đedovinu” učestvovao, policajci u 13:04 stavili u službeno vozilo i odvezli u policijsku stanicu, gde su stigli u 13:40, da bi ga potom u 14:30 “oslobodili” i vratili na protest u 14:50, a u prekršajnom nalogu piše da je ometao saobraćaj u 13:55.

Sve to su učesnici protesta snimali, tako da postoje dokazi o vremenu odvođenja i dovođenja, a u policijskoj stanici je u “sporno” vreme bio i njegov advokat, koji može da posvedoči.

U 13:55 su me dva inspektora držala u prostoriji za saslušanje, gde su krvni delikti i najteža krivična dela. Kako su me onda saobraćajci uočili u Preljini, “neposrednim opažanjem” i sačinili službenu belešku broj 214-78442/21, i kako me je policijski službenik sa značkom broj 108896, koji je napisao nalog, video da sam se na kružnom toku “u svojstvu pešaka kretao kolovozom i zadržavao na istom”, zapitao je Simović.

Ne pada mi napet da plaćam izmišljenu kaznu, neka me privedu pred sudiju za prekršaje, pa da se saslušaju svedoci, a posebno taj policajac koji me je u 13:55 “uočio neposrednim opažanjem”, poručio je Simović.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare