U Bunuševcu počeli radovi na izgradnji nove saobraćajnice 

VRANJE

U Industrijskoj zoni u Vranju počeli su radovi na izgradnji dva kružna toka između fabrika „Geoks“ i „Ditra Italia“ i saobraćajnice koja ih povezuje, u dužini od 600 metara.

„Reč je o alternativnom putnom pravcu prema selima Dubnica, Katun i Vrtogoš. Sabraćajnica će biti široka devet metara. Vrednost investicije je oko 500.000 evra. Od te sume lokalna samouprava obezbedila je 200.000 evra, a ostatak je donacija Evropske unije preko Programa Evropski Progres“, rekao je gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković.

Izvođač radova na izgradnji dva kružna toka sa saobraćajnicom je kompanija „Manco Plus Doo“ iz Beograda, a rok za završetak radova je kraj 2018. godine.

Gradonačelnik je dodao da se mora voditi računa o infrastrukturnom uređenju Slobodne zone.

„Trenutno je u izgradnji i obilaznica ali smo sa Ministarstvom privrede pokrenuli i mnoge druge projekte kao što je kanalizaciona mreža za kooperante „Geoksa“. Kroz taj isti program resornog ministarstva nedavno smo počeli i sa radovima u Radničkoj ulici. Želimo da Slobodnu zonu infrastrukturno kompletno uredimo, kako bi investitori imali najbolje uslove za poslovanje, a sve s ciljem smanjenja broja nezaposlenih u našem gradu“, rekao je gradonačelnik Vranja.

Ministarstvo privrede je već dosta prisutno u Vranju, izjavio je državni sekretar Ministarstva privrede, Dragan Stevanović

„Kroz partnerski odnos sa Gradom uloženo je preko 250 miliona dinara, 140 miliona dinara je dala lokalna samouprava, a nešto manje Ministarstvo privrede. Slika Industrijske zone i Grada u potpunosti je drugačija i počinje da dobija svoju formu i izgled. Ministarstvo je finansiralo izgradnju atmosferske kanalizacione mreže, finansiramo i obilaznicu u iznosu od 150 miliona dinara. Pre nekoliko dana su počeli radovi i u Radničkoj ulici i ona je od velikog značaja za bolju komunikaciju privrede sa Koridorom 10 i Gradom. Želim da najavim i skori početak rekonstrukcije ulice Bore Stankovića, nakon sprovedene javne nabavke, kao i novog vrtića u naselju Raška, čija će izgradnja biti vredna 200 miliona dinara. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio završetak druge faze rekonstrukcije Pozorišta i ono na šta sam ponosan je da smo uspeli da se izborimo za  poziciju izgradnje stanova za pripadnike bezbednosnih organa“ rekao je Stevanović.

Najavio je i dolazak velikog investitora koji će uposliti preko 2.500 radnika, kao i to da će ruska kompanija koja se u Vranju bavi proizvodnjom nameštaja, početi izgradnju svoje fabrike upravo u Slobodnoj zoni u Bunuševcu, uz otvaranje novih radnih mesta.

Početku radova na izgradnji dva kružna toka i pristupne saobraćajnice za Industrijsku zonu u Bunuševcu prisustvovali su narodni poslanik Slaviša Bulatović, načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković i direktori pojedinih javnih preduzeća u Vranju

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djole
Djole
2 godine pre

Sad mogu i preko fabrike da prave kruzni tok