U Bujanovcu vaskršnja priredba i izložba

BUJANOVAC

 

U organizaciji veroučitelja i učenika osnovnih škola „Branko Radičević“ iz Bujanovca , Vuk Stefanović Karadžić“ iz sela Levosoja , bujanovačkog Doma kulture „Vuk Karadžić“ i Kulturno umetničkog društva „Soko“,  priredjena je vaskršnja priredba i otvorena izlozba za  najlepše ukrašeno uskršnje jaje i likovni rad na istu temu.

“Hrišćani  Vaskrs proslavljaju kao najsvečaniji praznik. Upravo zbog tradicije farbanja jaja u crvenu i druge boje, tom danu posebno se raduju deca. Ova radost pripada njima  i treba da im zahvalimo što se već desetu godinu zaredom organizuje tradicionalna Vaskršnja priredba u   Bujanovcu”, rekao je bujanovački paroh  Mićo Zelenović.

Učenici bujanovačke osnovne škole „Branko Radičević“ verno su predstavili dogadjaje kada je Hristos sa učenicima obilazio gradove gde nije bio prihvaćen, ali I običaje koji predhode Vaskrsu, uoči Lazarove subote,  igre I pesme takozvanih Lazarica.

Vladimir Stojković, samostalni saradnik za kulturne aktivnosti Doma kulture u Bujanovcu je uručio  prigodne nagrade za najlepše ukrašeno uskršnje jaje I najbolji likovni rad na istu temu, a nagrade su obezbedili  Dom kulture I Eparhija Vranjska.

 

U vaskršnjoj priredbi učestvovalo je i  Kulturno umetničkog društva „Bučim“ iz Radoviša ,iz Makedonije a u publici su, sem roditelja, sedeli i  zamenik  predsednika opštine Bujanovac Stojanče Arsića, direktori škola  i episkop vranjski Pahomije.

Vaskršnja izložba biće otvorena i sutra u holu Doma kulture u Bujanovcu.

.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare