U Bujanovcu uklanjali bašte kafića, policajac zabranjivao dopisniku JUGpressa da slika

BUJANOVAC

 

Radnici „Komunalca“, uz asistenciju policije, a po nalogu Komunalne inspekcije, započeli su jutros uklanjanje nelegalne bašte kafića „Avenue“ sa travnjaka na gradskom trgu u Bujanovcu.

Demontiranje i uklanjanje konstrukcije protiče bez incidenata ali je novinaru JUGpress-a policija naložila da se udalji sa lica mesta i zabranila fotografisanje, zbog toga što je to, kako ej rekoa policajac,  smetalo jednom licu, koje nam se ranije predstavilo kao vlasnik kafića.

Dve nedelje posle neuspešnog prvog pokušaja da se ukloni bašta i više od mesec dana nakon prvog teksta JUGPress-a o bahatosti lokalnih ugostitelja, Komunalna inspekcija je napravila čini se najvažniji korak u sprečavanju bezakonja na Karađorđevom trgu.

Podsetimo, predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je 11. juna za JUGpress najavio „sređivanje situacije sa nelegalnim baštama kafića na gradskom trgu“.

Tada je  Opštinsko veće dalo saglasnost Odeljenju za urbanizam Opštinske uprave da izvrši legalizaciju bašti u slučajevima u kojima je to moguće, ali i da krene sa postupcima prinudnog uklanjanja montažnih objekata postavljenih, suprotno svim propisima, na javnim zelenim površinama.

“Opština mora da postupi u skladu sa propisima i u okviru svojih nadležnosti zavede red na gradskom trgu”, rekao je tada Kamberi.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare