U Bujanovcu u funkciji samo četiri protivgradne stanice

 

BUJANOVAC

Na teritoriji opštine Bujanovac od 12 protivgradnih stanica  aktivne su  samo četiri, u  selima Ljiljance, Spančevac,  Brnare I Jastrebac.

Preostalih osam,  zbog zabrane korišćenja u Vazdušnoj zoni bezbednosti,  nisu u funkciji, rekla je za JUGpress saradnik službe zaštite i spasavanja Vesna Jovanović.

“Sada je ukinuta zabrana  zbog vazdušne zone bezbednosti i mi pokušavamo da stanice u selima Oslare, Lopardince , Srpska Kuća,Letovica, Muhovac, Končulj, Negovac i Veliki Trnovac,  stavimo u funkciji”, dodala je Jovanović.

Po našoj proceni, kaže Jovanović, postoji mogućnost da se tri protivgradne staniceuz minimalna ulaganja stave u rad a to su stanice u selima Rakovac,Lopardince I Samoljica.

U planu je da se formira  komisija koja će,  zajedno sa predstavnicima Republičkog hidrometeorološkog zavoda,  izaći na terenu I utvrditi stanje .

Po njenim rečima , lokalna samouprava će razmotriti mogućnosti  da finansira protivgradne rakete kako bi se preventivno povećala odbrambena moć.

“Sobzirom na to da opština Bujanovac daje 23 mliona subvencije za razvoj poljoprivrede , nelogično je daje  ta sredstva , a da pritom ne uloži u preventivnu zaštitu svega toga”, rekola je Jovanović  i dodala da je ” lokalna smouprava spremna da izdvoji sredstva za kupovinu protivgradnih raketa kao dopunu onih koje daje RHMZ  u da imenuje  strelce,  koje će obučiti RHMZ-o a  zatim i da potpiše ugovore sa njima.

Protivgradna sezona je počela 15. aprila, rekla je Jovanović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare