U Bujanovcu potpisan sporazum tri albanske stranke o postizbornoj koaliciji, Srbi izlaze u četiri kolone

BUJANOVAC

U Bujanovcu je potpisan sporazum tri albanske stranke o postizbornoj koaliciji.

Ovo je na svom fejsbuk profilu objavio predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) i poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi.

On je napisao da je ta stranka sa Demokratskom partijom Nagipa Arifija i Pokretom za demokraski progres, na čijem je čelu Šćiprim Musliu potpisala postizbornu kolaiciju i ocenio da je tako ” stvoren front ujedinjenja Albanaca.”


“Ovo je važan korak i jaka zajednička saradnja kako bi se obezbedila dobro upravljanje u našoj opštini
Naš sporazum ima za cilj borbu protiv diskriminacije, za socijalni razvoj, ravnopravnosti i privredni i društveni razvoj”.

Kamberi kaže da će se ove stranke, koje su vlast vršile i u protekle četiri godine bez srpskih predstavnika, “i dalje biti posvećeni stvaranju otvorenog i demokratskog okruženja, dajući značaj slobodnim, fer i transparentnim izborima”.

“Za nas je poštovanje birača i učesnika na izborima neosporno.
Vera u našu nacionalnu istoriju, značaj međustranačke saradnje i posvećenost stabilnosti i razvoju naše opštine su stavovi koji nas vode na ovom putu ka Albanskom frontu za Bujanovce.
Zajednički front za Albance u opštini Bujanovci dugujemo svakom građaninu”, napisao je Kamberi.

Van ovog “fronta” za sada ostaju albanske stranke koje će činiti , prema najavama, jedinstvenu izbornu listu koju će predvoditi Alternativa za promene na čijem je čelu u Bujanovcu Arber Pajaziti.

Najavljeno je da će na ovoj listi biti Pokret za Bujanoc i Albanska demokratska unija.

Kako za sada stvari stoje, Srbi će ići u četiri kolone, kažu izvori Regionalne informativne agencije JUGpress u Bujanovcu.

Jednu listu predvodi SNS i na njoj je i bivši predsednik te opštine Stojanča Arsić koje je do skoro predvodio listu sa SPS-om.

Drugu listu predvodi Narodni pokret Srbije na čelu sa Sašom Arsićem .

Na trećoj listi su dugogodišnji opozicionari iz Bujanovca Goran Tašković, koji je nekada bio na čelu DS, i Nenad Tasić koji je bio na čelu SPO, a četvrta je lista Miše Vacića. (kraj) LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare