U Bujanovcu počela restrikcija vode

BUJANOVAC

Članovi Opštinskog štaba za vanredn esituacije u Bujanovcu, na četvrtoj sednici koja je održana danas, u okviru preventivnih mera su upoznati i sa planom bujanovačkog JP „Komunalac“ za vodosnabdevanje u letnjem periodu, kao i sa spiskom hidranata i odgovornih lica.

Izdata je i preporuka predsednicima svih mesnih zajednica na teritoriji bujanovačke opštine o preduzimanju preventivnih mera za protivpožarnu zaštitu.

U opštiniBujanovac je počela realizacija Plana  izvođenja restrikcije pijaće vode u letnjem periodu po zonama  I to u Velikom Trnovcu, selima Karadnik, Srpska Kuća, Ljiljance , Žuželjica, Levosoje, Oslare, Lučane I Turija.

Na sednici je predočeno upozorenje koje je Sektor za vanredne situacije MUP Srbije, odeljenje iz Vranja , prosledilo Opštinskom štabu za vanredne situacije i  tiče se preduzimanja preventivnih I operativnih mera usled visokih temperatura koje su zahvatile I bujanovačku opštinu.

Radi sprečavanja požara u letnjem periodu, opštinski Štab za vanredne situacije izdao je saopštenje za javnost kojim se strogom zabranjuje paljenje vatre na otvorenomprostoru, kako bi se obezbedile preventivne mere protivpožarne zaštite.

Na građane se apeluje da ne pale suvu travu i nisko rastinje pored pošumljenih prostora, uz podsećanje da je za potencijalne izazivače požara predviđena zakonska novčana kazna od 10.000 do 50.000 dinara.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare