U Bujanovcu o radu Ekonomskog fakulteta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BUJANOVAC

Sastanak Odbora zainteresovanih strana u vezi sa funkcionisanjem Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu održan je danas na tom fakultetu.
Ministar prosvete Mladen Šarčević je rekao da je cilj ovog sastanka da se sagledati trenutno stanje u razvoju ovog fakulteta ali da postoje i neke nove ideje .


Šarčević je rekao da će se na današnjem sastanku sa predstavnicima Nacionalnog saveta Albanaca razgovarati i o obrazovanju na albanskom jeziku u osnovnim i srednjim školama. 
,,Razgovaraćemo o tome kako da rešimo  problem udžbenika koji nedostaju,, rekao je Šarčević i dodao da su naročito važna rešenja za prvi i drugi razred i peti i  šesti osnovne škole .
Šarčević je rekao da će neki udžbenici biti prevodjeni sa srpskog na albanski a da će neki od udžbenika biti korišteni iz Albanije.


 
Organizator i predsedavajući sastanka  Lamberto Zanijer, Visoki komesar za nacionalne
manjine OEBS-a rekao je da ovo odjeljenje ima veoma snažnu podršku te organizacije i da je izuzetno važno za obrazovanje mladih  koje im pruža svetlu i snažnu budućnost. ,Razgovarao sam sa predstavnicima studenata i od njih sam čuo neke veoma dobre inicijative o kojima ćemo razgovarati i na ovom sastanku,, rekao je Zanijer.
Šef misije OEBS-a u Srbiji Andrea  Oricio rekao je da  se na današnjem sastanku spajaju dve veoma važne stvari, mladi i obrazovanje i da je bio impresioniran znanjem koje poseduju studenti a koje je čuo u razgovoru sa njima.
Sef delegacije EU Sem Fabrici rekao je da je evropska unija veoma angažirana u ovom regionu u oblasti obrazovanja, zdravstva, ekonomije i društvene zaštite i da je bila jedan od partnera prilikom osnivanja odjeljenja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu.


Predsedik Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medvedju  Zoran Stanković je rekao da je zajedničkim angažiranjem svih partnera ovaj fakultet postao cenjena visokoobrazovanih ustanova .


On očekuje još veće unapređenje obrazovanja ali i zapošljavanje svršenih studenata.

Ovom sastanku su prisustvovali i predsednik opštine Bujanovac Šamberi. rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Jakšić , dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici Aleksandar Grubor i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare