U BUJANOVCU NEMA TENZIJA ALI IMA SIROMAŠTVA

BUJANOVAC

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi izjavio je za JUGpress  da u Bujanovcu I Preševu nema tenzija izmedju Srba I Albanaca I dodao da je premijer Srbije  „dobrodošao „ u tu opštinu I da bi mogao da doprinese privrednom razvoju te opštine.

„Možemo da razgovramo o stvarima koje su za nas ovde  od životne važnosti.

On bi itekako mogao da doprinese privrednom razvoju opštine Bujanovac“ , smatra Arifi.

On je dodao da u Bujanovcu „svi žive veoma skromno zbog loše  ekonomske situacije.

„Bilo bi dobro da premijer donese neki projekat kojim bi se otvorilo neko novo radno mesto I gde bi zajedno radili Srbi I Albanci“, smatra Arifi.

Zamenik predsednika opštine Bujanovca Stojanča Arsić smatra da je „dobro“ što premijer Srbije  hoće da poseti Bujanovac I Preševo.

„To je prilika da na licu mesta vidi kako ovde ljudi žive I da se upozna sa problemima koje ima lokalna samouprava“, rekao je Arsić za JUGpress i dodao da su „problemi nekako zajednički I za Srbe I za Albance“.

„To je taj ekonomski razvoj  I nova radna mesta, sve ostalo je stvar dogovora I kompromisa“, objasnio je Arsić koji kaže da „nekih tenzija koje treba da zabrinjavaju I nas u lokalu I državu za sada nema“.

Vlasnik Televizije „Spektri“ iz Bujanovca Nedžad Behljuli rekao je za JUGpress  da tenzije izmedju lokalnih Srba I Albanaca nema I da ih nije bilo „ni u vreme rata“ na tom prostoru ali „ima druge tenzije , zato što I jedni I drugi imju ekonomske probleme  I kako da prežive. Ekonomska kriza je najgora do sada“, kaže Behljuli.

„Ne treba nama premijer da pomaže oko načih medjusobnih odnosa, mi ovde zajedno živimo I rešavamo probleme. On treba da nam pomogne da država uputi nekakve donacijeza projekte, da uputi nekog invesitora da  otvari nova radna mesta, to nama ovde treba. I Srbima I Albancima“, dodao je Behljuli koji smatra da bi Vlada Srbije  trebala da „odblokira“  privatizaciju državnih firmi u Bujanovcu.

On smatra da nedavna izjava premijera Srbije Aleksandra Vučića da u Bujanovcu I Preševu postoje tenzije izmedju Srba I Albanaca „možda pokušaj skretanja pažnje I izbegavanje nekih drugih problema u Beogradu“.

Dugogodišnji novinar iz Bujanovca Života Matić upozorava  da u toj opštini  bez posla, u procesu privatizacije,  može da ostane oko 300 radnika I da to najviše brine ljude.

„Nezaposlenost I  otpuštanja najviše brinu sve ljude ovde. Trista radnih mesta mnogo znači za mali Bujanovca u situaciji kada se u Srbiji prave velika slavlja I svečanosti kada se otvori sto novih radnih mesta“, rekao je Matić za JUGpress.

On je dodao da „ljude svih nacionalnost najviše brine šta će biti sutra sa njima“.

„Ne samo one koji uzalud čekaju na posao već I one koji rade. I to jeste najveći problem koji pogadja I Srbe I Albance“, doda je Matić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare