U Bujanovcu akcija dobrovoljnog davanja krvi i svečanost

BUJANOVAC

Povodom 14.juna Svetskog dana dobrovoljnih davaoca krvi, čiji ovogodišnji moto Daj krv i učini svet zdravijim mestom, Crveni krst Bujanovac , u saradnji sa Zavodom za transfuzijukrvi iz Niša, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, 15. juna 2020 godine (ponedeljak) u periodu od 09:00 do 13:00 časova u holu Doma kulture u Bujanovcu.

Nakon završetka akcije davanja krvi, sa početkom od 13:30 organizovana je prigodna svečanost dodele priznanja dobrovoljnim davaocvima krvi koji su u periodu 14. Jun 2019 – 14. Jun 2020 godine dali krv 5, 10, 20, 35, 50, 75 I 100 puta.

Takođe na svečanosti biće dodeljeno i priznanje “Široko srce” koje Crveni krst dodeljuje institucijama, školama, organizacijama, preduzećima i sl. za doprinos u omasovljavanju dobrovoljnog davanja krvi i promociju dobrovoljnog davalaštva krvi.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi, kao i svečanost dodele priznanja biće prilagođena trenutnoj situaciji i u skladu sa instrukcijama nadležnih a u vezi sa epidemijom virusa koja je još na snazi u našoj zemlji, navode u Crvenom krstu u Bujanovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare