U bujanovačkoj Skupštini: malo o rebalansu, bavili se fotografijama i medjusobnim optužbama

BUJANOVAC

Odbornička većina u Skupštini opštine Bujanovca usvojila je danas rebalans budžeta za 2019. godinu i tako je omogućeno da zaspoleni u lokalnom javnom sektoru dobiju solidarnu pomoć.

Zaposleni sa nižom i srednjom školom dobiće po 25.000 a sa višom i visokom stručnom spremom po 20.000 dinara.

Solidarnu pomoć će dobiti ukupno 343 zaposlene osobe.

Za ovu odluku su glasali odbronici vladajuće većine, odbornici Demokratske partije Nagia Arifija su napustili sednicu a to sito su učinili i odbornici okupljeni oko SNS koji nisu ni glasali po ovoj tački.

Ovo je treći rebalan ovogodišnjeg budžeta .

Po rečima šefa službe finaisja Bobana Pavlovića, koji je i obrazlagao predlog, zaposlenima u Opštinskoj upravi i lokalnim javnim ustanovama biće isplaćeno ukupno 8,4 miliona dinara.

Odbornik opozicione Demokratske partije (DP) Nagip Arifi predložio je da se i radnicima Javnog komunalnog preduzeća “Komunalac” isplati solidarna pomoć.

Predstavnici lokalne vlasti su obrazložili da nema zakonskog osnova za to jer se “Komunalac” finasira iz sopstvenih prihoda i nije ni direktni ni indirektni korisnik budžeta.

Zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić smatra da je motiv za ovakav predlog povezan sa početkom predizborne kampanje i da opozicija, predlažući ovo, želi da obezbedi glasove od 180 radnika “Komunalca”.

Šef odeljenja za finansije Boban Pavlović je rekao da je Odluka o isplati solidarne pomoći u skladu sa preporukom resornog ministarstva i predlogom sindikata i da se na ovaj način ne menja iznos ovogodišnjeg budžeta već da se novac samo prebacuje sa jedne na drugu poziciju.

U bujanovačkoj Skupštini se danas, zapravo, najmanje govorilo o rebalansu budžeta a mnogo više o fotografijama člana Opštinkog veća Saše Arsića, koje je pokazivao šef odborničke grupe okupljenne oko SNS Nenad Mitrović.

Radi se o fotografijama sa Arsićevog fejsbuk profila na kojima on drži u ruci oružje na nekoj planini.

Mitrović tvrdi da se zbog tih fotografija podižu tenzije u Bujanovcu i pozvao je direktorku Doma zdravlja, u kome je Sasa Arsić zaposlen, da podnese izveštaj o prvoj fotografiji na kojoj je Arsić opravio selfi sa oružjem u ruci , kkao je rekoa, ispred ulaza u službu Hirtne pomoći.

Ovo je bio samo povod za brojne medjusobne replike izmedju Mitrovića i zamenika predsednika opštine Stojanče Arsića.

Arić je preporučio Mitroviću da čitavu stvar prijavi nadležnim organima .

“Slikao se čovek u planini. Prijavite policiji i tužilaštvu pa neka oni utvrđuju ima li prekršaja”, rekao je Arsić , komentarišući fotografije koje je Mitrović danas pokazivao.

On je primedbu Mitrovića da “već treću sendicu Skupštine čaeka na izveštaj direktorke Doma zdravlja ” uporedio sa čekanjem na prihvatanje ostavke direktora „Koridora Srbije“ Zorana Babića.                                        

“Mi godinu dana čekamo da Vlada Srbije prihvati ostavku Babića, a vi ne možete mesec dana da sačekate izveštaj koji smo zatražili od direktorke i o njemu će se svakako raspravljati kada stigne”, rekao je Arsić i dodao da Mitrović slike koje je pokazivao danas “može slobodno da lepi po gradu jer ne znače ništa“.

Replika na repliku njih dvojice su bile medjusobne optužbe o kradji glasova na izborima za mesne zajednice .

Pominjano je i to ko je kako sticao svoju diplomu kao i pitanje ravnomesrnosti ulaganja u albanske i srpske sredine u Bujanovcu.

Predsednik opštine Šaip Kamberi je na kraju ove rasprave preldožio da s e”otvore karte” i otvoreno porazgovara o tome šta sve i ko sve “podiže tenzije i ugrožava bezbednost u Bujanovcu”.

“Da porazgovaramo o tome ko je grupa koja je sinoć pokušavala da lomi rasvetu u centru, o ministrima koji uvredjivo nazivaju Albance, o onima koji dodju ovde u Bujanovac, u našu kuću i prete nam iseljenjem”, reakoa je Kamberi.

On je dodao i da će , kada bud estigao izveštaj iz Doma zdravlja, o njemu biti raspravljano na sednici Skupštine opštine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare