U Brzom Brodu napadnuta profesorka univerziteta i aktivisti Dveri

NIŠ

Profesorku Niškog univerziteta i potpredsednicu Srpskog pokreta Dveri Tamaru Milenković Kerković i aktiviste te stranke napale su danas u centru Brzog Broda neidentifikovane osobe dok su prikupljali potpise za peticiju za oslobađanje uzbunjivača iz „Krušika“ Aleksandra Obradivića, rekla je za JUGpress Kerković .

  ” Odmah nakon što smo postavili štand mene i moje saborce napala su dvojica mlađih ljudi, koji nisu hteli da se identifikuju, i počeli da nas vređaju i prete”, rekla je Kerković.

Ona je dodala da su napadačima rekli da je štand prijavljen opštini Medijana ali da su im napadači, uz psovke i verbalne uvrede, rekli da samo oni mogu da daju dozvolu za političke aktivnosti u Brzom Brodu.

Pokušali su i da otmu mobilni telefon od potpredsednice Dveri.

Na pitanje da li su oni predstavnici države, odbili da se legitimišu i izjavili da „možda i jesu šerifi „ .

“Mi smo zbog tih napada, dok su oni još trajali , pozvali ekipu MUP-a. U međuvremenu jedan od napadača pozvao je telefonom Opštinu Medijana, i iz razgovora je moglo da se shvati da je razgovarao sa načelnikom opštinske uprave , koji mu je vrlo brzo poslao mobilnim telefonom Rešenje koje su Dveri dobile za postavljanje štanda”, prenela nam je Kerković.

U medjuvremenu su počeli da se skupljaju građani a jedna žena je, kaže Kerković, krenula da je udari, u čemu su je sprečili aktivisti Dveri.

Kada su policajci došli , po pozivu Tamare Milenković – Kerković, legitimisali su samo predstavnike Dveri i odveli ih na davanje izjave u stanicu MUP-a, dok izazivače nereda  i nasilnike uopšte nisu legitimisali, prenela nam je profesorka i dodala da je “po ponašanju napadača bilo očigledno da se odlično poznaju”.

Kerković i članovi Dveri proveli su nekoliko sati u policijskoj stanici, dok su nasilnici odmah pušteni bez ikakvog objašnjenja.

Oni su u policijskoj stanici pretili aktivistima Dveri da sledeći put milicija ni neće doći , na šta niko od prisutnih policajaca nije reagovao.

Kerković kaže i da su joj policajci rekli, kada je pitala gde je toalet, da mora policajka da je odvede jer je “privedena”.

Ona nam je rekla i da je neverovatno da je policija tolerisala ovu “parapoliciju” i da su se oni sve vreme i u policijskoj stanici ponašali kao da su u lokalnom kafiću.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare