U Brestovcu ponovo pokreću školski list

LESKOVAC

Osnovna škola „Branko Radičević“ u Brestovcu spada u retke škole u Republici sa bogatom istorijom izdavanja školskog lista.

Školski list „Raspevana mladost“ ugledao je svetlost dana 01. januara 1970. godine.

To je list za informativno i literarno stvaralaštvo učenika.  U listu su se pojavljivala najlepša literarna ostvarenja učenika i informacije o svim uspesima škole.
Ulogu urednika lista, tokom bogate istorije izlaženja, obavljali su nastavnici srpskog jezika Ljiljana Damjanović, Slobodan Jovanović, Mirjana Ljubić, Ljiljana Vukić, Jelena Marković i Vesna Filipović. Za likovna rešenja naslovne strane i vinjete u listu bili su zaduženi Vitomir Mitrović, direktor škole i nastavnici likovne kulture Natalija Cakić i Ljiljana Marinković.


U školskoj 1975/76. godini u akciji „Tražimo najuređeniji školski pionirski list“ koji su vodili Savet za vaspitanje i brigu o deci SR Srbije i dnevni list „Politika“, list „Raspevana mladost“ je među 85 listova iz cele Jugoslavije proglašen za najbolji list iz najudaljenije škole, a škola je kao nagradu dobila TV prijemnik.
Poslednji broj je objavljen 2002. godine.

Na inicijativu učenika i nastavnika škole tradicija će biti nastavljena i preduzete su aktivnosti na pripremi novog broja „Raspevane mladosti“. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare