U Bojniku potpisani ugovori sa medijima- TV JUGpress

BOJNIK

U Bojniku su danas potpisani ugovori o sufinasiranju javnog interesa u medijskim projektima koje je komsija po ranije raspisanom konkursu odabrala.

 

Komisija za izbor projekata proizvodnje medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Bojnik za 2018. godinu u sastavu: Radoman Irić, novinar iz Vranja, ispred NUNS-a, predsednik; Milorad Doderović, novinar iz Niša, ispred UNS-a, član i Nikola Lazić, novinar iz Bujanovca, ispred Lokal presa, clan  , odlučili su da bud epodržano osam projekata .

Odobreni su sledeći projekti

  1. ”Tačno i istinito do svih građana”, podnosilac RTV ”Belle amie” iz Niša , odobrena sredstva 250.000 dinara.
  2. ”Uz rodni kraj”, podnosilac Televizija Leskovac, odobrena sredstva 100.000  dinara,
  3. ”Bojnik u fokusu”, podnosilac RTV ”4S’ , odobrena sredstva 600.000 dinara,
  4. ”Sela Bojnika” podnosilac Agencija South side iz Niša , odobrena sredstva 100.000
  5. ”Lepote juga – Bojnički kraj i turistički potencijali i mogućnosti”,   Info centar juga odobrena sredstva 200.000
  6. ” Oskudica”, podnosilac Centar za edukaciju i razvoj Jugmedia , odobrena sredstva 150.000 dinara,
  7. ” Turistička tura kroz opštinu Bojnik”, podnosilac Agencija za proizvodnju kinematografskih dela, audio vizuelnih proizvoda i televizijskog programa ”Helloanimation” iz Niša , odobrena sredstva 50.000 dinara
  8. ”Transparentno programsko budžetiranje”, podnosilac Regionalna informativna agencija JUGpress, odobrena sredstva 150.000

 

 

Predsednik ove opštine Nebojša Nenadović je rekao da se po prvi put na konkursu koji su objavili javilo 17 medija.

” Meni je drago da je komisija,  gledajući i ocenjujući projekte, odredila da ovog puta bude osam medijskih kuća ispoštovano. Ja se nadam da će i informisanje o Bojniku u toku 2018. godini biti malo više zastupljeno na svim medijima, jer se po prvi put javljaju i neke medijske kuće koje će informisati i obaveštavati građane ne samo Bojnika, nego i južne Srbije o dešavanjima na teritoriji opštine Bojnik”.

” Želim da kažem i da medijska slika u našoj opštini treba da se promeni, jer mislim da rezultati, projekti i programi koje realizujemo i u toku su realizacije, zaslužuju da građani budu informisani , bez obzira na to  gde se nalazili, a da su stanovnici naše opštine bili ranije, ili sada”, dodao je on.

Dešavanja koja slede zaslužuju mesto u vašim informativnim emisijama, smatra Nenadović.

” Možda je negde više para planirano, negde manje, ne mogu da sad o tome izjasnim, želim da svake godine bude više novca izdvojeno za medije i nadam se da će tako i biti”, dodao je.

A pre potpisivanja ugovora novinari/ke su imali/le turu čekanja na stepenicama da ih sekretarica predsednika opštine udostoji poziva da udju. Makar u hodnik ispred njene kancelarije.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare