Nacrt statuta ZSO nije dostavljen Vladi u Prištini

BEOGRAD
(FoNet)

Nacrt statuta Zajednice srpskih opština (ZSO) nije, kako tvrde neki mediji, dostavljen vladi u Prištini, kojoj je prosleđen samo izveštaj o dosadašnjem radu Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO, saopštio je taj tim.

Upravljački tim je naveo da je o njegovim aktivnostima vlada u Prištini redovno informisana posredstvom nadležnog Ministarstva administracije lokalne samouprave.

“Upravljački tim za uspostavljanje ZSO poslove na izradi nacrta statuta Zajednice obavlja u skladu sa mandatom koji mu je poveren briselskim dogovorima i radni tekst nacrta će predstaviti, onako kako je predviđeno, u Briselu, prvo odborima za imlementaciju Beograda i Prištine, a zatim i u dijalogu na visokom nivou”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se Upravljački tim u svom radu oslanja na rezultate briselskog dijaloga i Evropsku povelju o lokalnoj samoupravi, o čemu je na sastanku u utorak obaveštena i delegacija Misije OEBS-a.

Tim je ukazao da je dosad imao razgovore sa nizom strukovnih ekspertskih grupa, predstavnicima lokalnih samouprava i resornih ministarstava i da kao stručno telo, sa jasno definisanim mandatom i ovlašćenjima, smatra da je svaki pokušaj politizacije aktivnosti kontraproduktivan i da šteti procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o