U Bogunovcu otvoreno spomen obeležje palim borcima

MEDVEDJA

U Bogunovcu  kod Medvedje danas je otkriveno spomen obeležje bogunovačkim žrtvama oslobodilačkih ratova koji je podignut zahvaljujući donaciji Milana  Radosavljevića.

U njemu se nalazi pet novih spomenika

Da bi imali budućnost moramo poznavati i ne smemo zaboraviti svoju prošlost, rekao je Radosaveljević.

„Ovi spomenici krajputaši, koji su ozbiljno nagriženi zubom vremena, ali na žalost i našom nebrigom, postavljeni su ovde da nas podsećaju na mučenike koji su ginuli širom Balkana u slavu svoje otadžbine. Evo,  danas im pridružismo pet novih sa imenom vitezova što dadoše svoje živote u Balkanskim ratovima, Prvom i Drugom svetskom ratu, kao i ovim poslednjim i najpoganijem. Ispred svih ovih jedan je posvećen najvećoj žrtvi svih ratova, posvećen majci. Majka rađa mučenike, vitezove, junake, hranioce i branioce”, rekao je Radosavljević.

Medvedja Bogunovac 7 Medvedja Bogunovac1 Medvedja Bogunovac Medvedja Bogunovac 5 Medvedja Bogunovac 2 Medvedja Bogunovac 6 Medvedja Bogunovca 7

“Osećam i ponos kao potomak palih boraca, jer je moj deda položio život u Drugom svetskom ratu, a pradedovi na Solunskom frontu“, rekao je predsednik opštine Medevedja Nebojša Arsić  . „Osećam i veliki ponos što poznajem ovog čoveka, Milana Radosavljevića, koji je sve ovo smislio i uredio i okupio nas na današnji dan. Pokazao po ko zna koji put kako se voli zavičaj, kako se voli rodna gruda i održao nam lekciju i čas iz patriotizma. I nije nas samo danas on okupio, to čini već osmi put, a ja sam i zbog toga ponosan što sam uvek na današnji dan bio ovde sa vama u Bogunovcu. Hvala svim palim borcima što su svoje živote poklonili nama, a mi danas poklanjamo večnost, jer sa današnjim danom i otvaranjem ovog prelepog kompleksa oni će zaista večno i živeti“, zaključio je Arsić.

Na tradicionalnoj manifestaciji „Bogunovačke igre” organizovana su I nadmetanja u raznim sportskim disciplinama.

Medvedja Bogunovac 9 Medvedja Bogunovac 8 Medvedja Bogunovac 10 Medvedja Bogunovac 11

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare