U Beogradu promocija knjige „Znamenite ličnosti vranjske Gimnazije“ 

VRANJE

U dvorištu Kuće kralja Petra Prvog Karađorđevića u Beogradu je predstavljena knjiga „Znamenite ličnosti vranjske Gimnazije“ u okviru održavanja izložbene postavke „Duhovno i kulturno blago manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog“. 

O knjizi su govorili direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković, recenzent Nada Petrović, Tomislav Simonović, Branislav Simonović i istoričar Nenad Stojiljković.  

Pukovnik prof. dr Dragan Mikić, predsednik  Udruženja Vranjanaca u Beogradu „Žuto cveće“, koje je organizator ove desetodnevne manifestacije, izrazio je zadovoljstvo zbog organizacije događaja koji je okupio veliki broj bivših gimnazijalaca, sada uspešnih ljudi u Beogradu. 

Reč je o knjizi koja je nastajala tri godine i objavljena je u novembru 2021. godine, povodom 140. godišnjice Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju. Obuhvata biografije 171 profesora, učenika i direktora ove škole i ovo je njena druga promocija, s obzirom da je prethodna bila u Vranju neposredno nakon objavljivanja. 

Citate iz knjige koja je promovisana čitali su bivši učenici Gimnazije „Bora Stanković“, sada studenti Beogradskog univerziteta, Anja Kafedžiska i Đorđe Stojanović. 

Time se i Gimnazija pridružila obeležavanju dve značajne godišnjice: 950 godina manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog i 100 godina od smrti kralja Petra Prvog Karađorđevića. 

Promociji su prisustvovali i članovi redakcijskog odbora. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare