U APOTECI VRANJE JE FORMIRAN NOVI SINDIKAT – “OSA”

VRANJE

U Zdravstvenoj ustanovi “Apoteka Vranje” formiran je sindikat “Organizacija sindikalne akcije – zu apoteka Vranje” (OSA Apoteka Vranje) koji je članica granskog sindikata za delatnost zdravstva “Organizacija Sindikalne Akcije” kao i “Konfederacije slobodnih sindikata”, reprezentativne organizacije udruženih sindikata na nivou Republike Srbije, www.kss.org

Zahvaljujući velikom interesovanju i broju upisanih članova, novoformirani Sindikat „OSA Zu Apoteka Vranje“ od samog početka ima dovoljan broj članova za status reprezentativnog Sindikata u ustanovi “Apoteka Vranje”. Za predsednicu sindikata je jednoglasno izabrana dugogodišnja radnica Apoteke Vranje Sunčica Tabaković.

Članovi „OSA ZU Apoteka Vranje“ nezadovoljni lošim radom direktora ZU Apoteke Vranje gđe. Olivere Tomić, i narušenim međuljudskim odnosima u kolektivu, traže da direktor ODMAH:

– Prestane sa zastrašivanjem zaposlenih otkazom, a naročito članova „OSA Apoteka Vranje“ i da  prestane da ograničava slobodu sindikalnog rada i sindikalne borbe,i da se, ubuduće, u svom radu drži zakona i propisa koji se tiču sindikalnog delovanja i mobinga.

– Da direktor, gđa. Olivera Tomić odmah obavesti zaposlene i javnost koliko iznose negativne nivelacije lekova u 2015. godini, i na osnovu čega je Zdravstvenoj ustanovi Apoteka Vranje naneta više milionska šteta i čime je kolektiv doveden u tešku finansijsku situaciju?

– Da u što kraćem roku otpočne socijalni dijalog u ustanovi kojom rukovodi, kao i da što pre bude potpisan Kolektivni ugovor kod poslodavca, u cilju zaštite urušenih prava zaposlenih i poštovanja zakonskih odredbi. ( zakonska obaveza – kolektivni ugovor kod poslodavca nije potpisan od početka mandata direktora Olivere Tomić do danas ).

– „OSA Apoteka Vranje“ poziva sve kolege u Apoteci Vranje da se ne boje i da se što pre priključe  sindikalnoj borbi za spas naše Ustanove, dok ne bude kasno!

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dragan
Dragan
7 godine pre

Zbog kršenja Ustava Republike Srbije, Zakona o radu i otkaza ugovora o radu predsedniku i članovima Sindikata OSA, zaposlenim u Apoteci Vranje, protiv direktorke će biti podneta krivična prijva i pokrenut sudski postupak za kršenje slobode sindikalnog organizovanja, nezakonito ponašanje i diskriminaciju.
Za sve one koji misle da mogu sprečiti radnike da se organizuju kao primer i opomena.