U akciji “Evro da ne peva Jelena” od danas se novac skuplja i na štandovima u centru grada

LESKOVAC

Udruženja „Pokret za Leskovac“ danas je počlelo skupljanje novca u akciji „Jedan evro da ne peva Jelena“ i na štandu u centru grada, kod Robne kuće.

Ova akcija je pokrenuta sa idejom da građani prikupe 20.000 evra koji će biti pšonuđeni Jeleni Karleuši da ne peva na leskovačkoj “Roštiljijadi” a ako ona odbije,. novac će ići za lečenje dece iz Leskovca kojoj je ovakva vrsta pomoći hitno potrebna.

Iz ovog udruženja su rekli da su sa skupljanjem novca izašli i na ulicu kako bi omogućili svima koji žele da pomognu to i urade na najlakši mogući način.

„Uplatom donacije naši građani bi bili i deo jednog bojkota protiv svega onoga što nas muči decenijama unazad, a to su šund, kič, rijaliti programi… Zbog ove akcije se priča širom Balkana, a mi imamo priliku da ovu reakciju Leskovčana pretvorimo u jedan temelj na kome će se zasnivati lepša, kulturnija i dostojanstvenija budućnost Leskovca,“ rekao je Igor Jovanović iz ovog udruženja.

Predrag Mitrović je pojasnio da se u akciju prikupljanja novca u direktnom kontektu sa građanima na ulici krenulo tek sada zbog želje da se ispoštuje zakonska regulativa i obaveza.

„Imamo saglasnost MUP-a da krenemo u prikupljanje sredstava, iako je akcija već otpočela direktnim uplatama na račun. U planu je da novac damo Jeleni Karleuši da ne nastupi u Leskovcu, ali ako to ona odbije, novac ćemo dati za pomoć i podršku deci koja se, na žalost, leče na ovaj način”, rekao je Mitrović.

” Želimo da pokažemo da postoji zračak nade u ovom gradu i da se izgubljeno dostojanstvo može vratiti. Moramo da povedemo računa oko nekih tema o kojima se priča u poslednje vreme, kao što je način izbora učesnika na Roštiljijadi, kupovini automobila i slično, jer ta gospoda mora da shvati da troše naš novac, a ne svoj“, dodao je on.

Mitrović je rekao i da je do „stotinak građana već uplatilo sredstva na račun”.

” Pritom moramo da znamo i jednu jako bitnu stvar, a to je da se uplaćuju mala sredstva, stotinak dinara, a da banke gotovo toliko uzimaju za proviziju.“

Novac će se narednih dana prikupljati na raznim lokacijama u gradu kao što su Široka čaršija, prostor kod Robne kuće i Gradski trg.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Potop
Potop
1 godina pre

Uzeće ovi šta im ponudiš jer budale misle da će sa parama da nadomeste to što su nepismeni.