U 2021. godini ostvaren je budžetski suficit od 17 miliona i 684 hiljade dinara 

VRANJE

Na sednici Gradskog veća, koja je održana danas, prilikom usvajanja Odluke o završnom računu budžeta grada za 2021. godinu rečeno je da ukupno ostvareni prihodi i primanja u budžetu grada i budžetskih korisnika sa prenetim sredstvima iz prethodne godine iznose oko 3 miijarde i 223 dinara, dok su ukupni tekući rashodi  nešto više od 3 milijarde. 

U prošloj godini ostvaren je budžetski suficit od 17 miliona i 684 hiljade dinara. U konsolidovanom završnom računu budžeta grada Vranja za prethodnu godinu evidentirana su sredstva u iznosu od 175 miliona dinara.  

Ukupni prihodi i primanja, dobijeni konsolidacijom svih budžetskih korisnika ostvareni su 89,52 odsto u odnosu na planirana sredstva, dok su ukupni rashodi i izdaci izvršeni sa 87 procenata.  

Na današnjoj sednici razmatrani su i usvojeni i finansijski  izveštaji  za 2021. godinu javnih preduzeća u likvidaciji „Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja“ i „Skijalište Besna Kobila“. 

Prihvaćena je i Odluka o obrazovanju specijalizovane jedinice civilne zaštite za uzbunjivanje na teritoriji grada Vranja.  

Doneta su i Rešenja o obrazovanju organizacionih odbora manifestacija „Zlatni puž 2022“ i „Vranjsko sportsko leto 2022“. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare