Roditelji ne odustaju od protesta a grad od parkinga

NIŠ

Roditelji učenika OŠ “Sveti Sava” u Nisu nastavljaju sa protestima zbog izgradnje parkinga pored samog školskog dvorišta.

Obratili su se i Ministarstvu prosvete koje je celokupnu dokumentaciju uputilo prosvetnoj inspekciji. Očekuju i odgovor od gradjevinske inspekcije kojoj su se 20.maja obratili dopisom. Odgovora još nema. Roditelji su u borbi protiv izgradnje parkinga pored same škole naglasavajuci da to utice na zdravlje njihove dece, sada blokirali na kratko i saobracaj na Bulevaru Nemanjica.

        Dok se roditelji bore za zastitu zivotne okoline i zdravlja svoje i sve dece, Grad nastavlja sa radovima. Posadjene su i tuje prema skoli. Svako stablo je visoko 1,5 metara i medjusobno su udaljena 80 santimetra. Postavljeni su i metalni drzaci za ogradu koja ce uskoro biti postavljena.

      “U 21.veku se suocavamo sa zagadjenjem vazduha, vode i zemlje. Umesto da se borimo protiv toga i beton zamenimo zelenim povrsinama ovde se radi obrnuto. Zelene povrsine pretvaramo u parking. Tuje nisu dovoljne da deca budu zasticena. To je besmisleno i one sluze samo kao dekoracija. Osim toga ovde nema nikakve table na kojoj bi pisalo ko je izvodjac radova, sta se radi i koliko ce biti parking mesta”, kaze majka ucenika Mladena Lukic.

       Podrsku roditeljima dao je i Savet roditelja skole.

      “U statutu skole stoji da Savet roditelja vodi racuna o radu skole i uslovima za ucenje i razvoj dece. Zato smo sada ovde i dali smo podrsku roditeljima”, kaze Miljana Ristovic Lukic.

         Roditelji smatraju da je i naziv humanitarni park sporan.

   “Ne moze nehumanim postupcima da se dodje do humanih resenja”, dodaje Mladena Lukic.

        “Loša odluka Grada je da otrovne gasove, teske metale, buku i druge stetne materije dovede do praga skole. Dovoljno je da deca samo disu i bice ugrozena. Da li se neko konsultovao sa lekarima kada je donosio takvu odluku? Svi lekari bi rekli stop jer je to stetno za decu i sve sugradjane”, navodi se u saopstenju roditelja koje je procitano na skupu.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare