Tviter uveo novu politiku

NJUJORK

Tviter je objavio nova pravila koja blokiraju korisnike da dele privatne slike drugih ljudi bez njihovog pristanka, pooštravajući politiku mreže samo dan nakon što je promenila izvršne direktore, objavio je danas Njujork post.

“Deljenje ličnih medija, kao što su slike ili video snimci, može potencijalno da naruši nečiju privatnost i može dovesti do emocionalne ili fizičke povrede”, naveo je Tviter na svom blogu.

Kako se navodi, zloupotreba privatnih podataka može da utiče na sve, ali može imati nesrazmeran efekat na žene, aktiviste, disidente i pripadnike manjinskih zajednica.

Ta politika se ne odnosi na “medije u kojima se pojavljuju javne ličnosti ili pojedinci kada se mediji i prateći tekstovi tvita dele u javnom interesu ili dodaju vrednost javnom diskursu”.

Ažuriranje politike će pomoći u suzbijanju zloupotrebe medija za uznemiravanje, zastrašivanje i otkrivanje identiteta pojedinaca, što nesrazmerno utiče na žene, aktiviste, disidente i pripadnike manjinskih zajednica.

“Uvek ćemo nastojati da procenimo kontekst u kome se sadržaj deli i, u takvim slučajevima, možemo dozvoliti da slike ili video snimci ostanu na usluzi”, saopštila je kompanija.

Iz kompanije navode da bi, na primer, uzeli u obzir da li je slika javno dostupna i/ili je pokrivena u mejnstrim ili tradicionalnim medijima; da li određena slika i prateći tvit tekst daju dodatnu vrednost javnom diskursu; dele se u javnom interesu ili su relevantni za zajednicu.

Tviter je najavio da politika stupa na snagu odmah.

Kompanija je već imala politiku protiv deljenja privatnih informacija pojedinaca, uključujući adrese, finansijske podatke i brojeve telefona, a najnoviji potez ocenjuje kao deo napora da se usklade njene bezbednosne politike sa standardima ljudskih prava.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare