TUŽIOCI ZA RATNE ZLOČINE NISU DOŠLI

LESKOVAC

Doskorašnju tuzilac za ratne zločine Vladimir  Vukčević i njegov zamenik Dragoljub Stanković ni danas se nisu pojavili na ročištu u leskovačkom Osnovnom sudu zakazanom po njihovoj tužbi protiv penzionisanog

Policajca Slobodana Stojanovića.

“Bivši tužilac za ratne  zločine Vladimir Vukčević  koji me je okrivio da sam ugrozio život zamenika tužioca za ratne zločine Dragoljuba Stankovića. I opet se nisu pojavili na sudjenju kao ni na prvom ročištu 27. Novembra”, kaže za JUGpress Stojanović koji ne očekuje da će se Vukčević I Stanković pojaviti u Leskovcu ni 23. Marta, za kada je zakazano treće ročište.

On smatra da je ovo samo još jedan pokazatelj da sud I sustsvo u Srbiji ne funkcionišu.

“Ne vidim zašto su mi uopšte podnosili krivičnu prijavu a sada ih nema da se pojavljuju na ročištima”, dodaje .

 

“Ja ne znam zašto i tužilac ovde u Leskovcu uopšte podržava njihovu krivičnu prijavu. Da li je to po naređenju, da li je to… van svake pameti je”, smatra Stojanović.

Kaže da hoće da da svoju izjavu ali samo kada na sudjenej dodju Vukčević I Stanković.

“ Ja hoću da ih vidim uživo i da se gledamo u oči.  Neću da dajem izjavu bez njihovog prisustva. Izgleda da oni ne smeju da se suoče sa mnom jer sam uvek govorio istinu, a oni govore uvek neistinu radi svojih interesa. I dalje ostajem pri tome da je ćerka od Vukčevića radi kao sudija Prvog opštinskog suda, a ćerka od Dragoljuba Stankovića radi u Haškom tribunal I ne vidim zašto je to pretnja po njihovu bezbednost”, rekao je Stojanović.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare