Turnir u basketu u Leskovcu

 

LESKOVAC

U okviru projekta „Igram za pobedu“, čiji je cilj podsticanje zdravog stila života, po tradiciji grad Leskovac, Košarkaški savez Srbije, Savez za rekreativni sport Republike Srbije, Kancelarija za mlade Leskovca i omladina grada organizuju Basket turnir.

 

„Turnir će se održati u naselju „Solidarnost“ 2. i 3. jula 2016, a prijava za ekipe je besplatna i moguća je do 30. juna. Ekipu čine četiri člana. Postoji i nagradni fond, koji iznosi 30.000 za prvo, 20.000 za drugo i 10.000 dinara za treće mesto. Takođe, najbolji će osvojiti i robne nagrade. Sve informacije mogu se dobiti, kao i prijavljivanje ekipa, u prostorijama Kancelarije z amlade Leskovca u zgradi „Osmospratnice“, rekao je Aleksandar Stojanovič iz  Kancelarije za mlade.

 

 

Vesa Marjanović ispred Košarkaškog saveza Srbije  rekao je  da će taj savez  podržati ovu akciju  koja je, kako je ocenio “ prošle godine sjajno organizovana”

„Ovaj sport, koji smo ranije znali kao stritbol, ulični basket, sada nosi naziv 3×3 i veoma brzo će postati olimpijski sport. On je pod okriljem FIBA i veoma brzo se razvija. Pobednik ovog turnira, gde pravo nastupa imaju samo seniori, osvaja i bodove preko FIBA planeta, jer se ulazi u jedan sistem koji vodi KSS. Takođe, pobednik ide na turnir u Beogradu koji će se održati krajem jula ili početkom avgusta, termin još nije utvrđen, a pobednik tog turnira ide na takmičenje u Lozanu, na međunarodni turnir.“

U Srbiji se ovi turniri održavaju u 27 gradova. Organizatori, s obzirom na visinu nagradnog fonda, očekuju dobar turnir sa nekoliko ozbiljnih „basketaških“ ekipa sa strane.

Jedan od glavnih pokrovitelja turnira je i „Roda“, koja će u 12 gradova širom Srbije izgraditi terene za košarku.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare