Trojke u Stajkovcu posetila ministarka za brigu o porodici i demografiju

VLASOTINCE

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je porodicu Jović u Stajkovcu, Anitu i Jovicu, koji su krajem septembra postali roditelji trojice dečaka. Ona im je uručila poklone ovog ministarstva među kojima su i autosedišta, saopšteno je iz kabineta predsednika opštine.

“Ovo je najlepša slika Srbije, slika mladih ljudi koji su ostali u svom selu, bave se poljoprivredom i zasnovali su svoju porodicu. Takođe, ovo je odličan primer svim drugim parovima koji imaju određenih poteškoća da dobiju svoje potomstvo da znaju da treba da se bore, da je država uz njih i da ćemo uraditi sve da nas bude više”, rekla je Kisić.
Jovići su 16 godina čekali na potomstvo, ali kažu da im se svaki trenutak isplatio. Vasilije, Jakov i Petar uneli su ogromnu radost u njihov dom.
” Zamenili smo dan za noć, malo spavaju noću, više danju, a mi s druge strane danju imamo obaveze, tako da, prosto rečeno, ne spavamo – kaže Anita, koja bez obzira na to ne skida osmeh s lica.
Na pitanje da li ih razlikuju, Jovica odgovara sa „da“, ali dodaje da noću baš nije siguran kad plaču ko od njih trojice plače, a pazi veli i da ne da mleko onome ko je već jeo.
Jovićima sleduju novčani iznosi koje država daje za svako novorođeno dete, opština Vlasotince isplatila im je 70.000 dinara koje im sleduju po skupštinskoj odluci za prvo, drugo, odnosno treće dete, a biće i dodatnih poklona.
-Pripremamo veliku akciju dodele novogodišnjih paketića deci uzrasta do sedam godina, a u sklopu te akcije posebno će biti nagrađene trojke iz Stajkovca. U opštini Vlasotince se godišnje rodi oko 200 dece. Nekada taj broj bude i veći, ali ono što je važno jeste činjenica da taj broj ne opada.– rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.
I Centar za socijalni rad opština Vlasotince i Crna Trava uplatio je Jovićima 40.000 dinara jednokratne podrške, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare