Trnova ružica, prva premijera Pozorišta lutaka u novoj sezoni

NIŠ

Prva premijera u novoj sezoni niškog Pozorišta lutaka, komad Trnova ružica u režiji Vladimira Lazića najavljena je za večeras, 17.oktobra.Ulogama u kultnoj bajci Braće Grim, glumci Svetlana Mihajlović, Slobodan Miljković i Tatjana Milenković obeležavaju 35, odnosno 25 godina, profesionalnog rada u pozorištu. Pretpremijera je u 11.30 časova, premijera u 19 časova, a predstava je namenjena deci uzrasta od tri do dvanaest godina.                       Reditelj Vladimir Lazić naveo je da i u ovoj verziji predstave rađenoj po poznatoj bajci, koja se na različitim scenama igra gotovo čitav vek, dominira dobro poznata tema o dobru, zlu počinjenom iz sujete, ljubavi i pobedi dobra.

  “Priča u osnovi nije izmenjena, obogaćena je samo nekim detaljima, i prenosi edukativnu poruku da pravda možda ponekad kasni, ali uvek pobedi. Ova verzija ponajviše inklinira jednom mjuziklovskom izdanju”, naveo je reditelj koji je rekao da je rad na komadu i njegovu dinamiku diktirala i epidemiološka situacija.

                         Naslovne uloge Kralja Leopolda i kraljice Virdžinije tumače Slobodan Miljković i Svetlana Mihajlović. U komadu Trnova ružica igraju i Dejan Gocić,Aleksandra Pavlović,Marija Cvetković,Jelena Đorđević i Toma Bibić.

                           Za scenografiju i kreacijulutaka je bila zadužena Zorana Milošaković Tasić,a za kostime Sofija Lučić.

                           Direktorka Pozorišta lutaka Milica Radulović navela je da u ovom trenutku planiraju učešće na festivalima i rad na tradicionalnoj novogodišnjoj predstavi a da li će nje i biti zavisiće od epidemioloških uslova.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare