Trka humanista „Srbija za Vladu“ počela iz Preševa

VRANJE-PREŠEVO

Humanitarnoj trci „Srbija za Vladu“, u kojoj će za devet dana dvoje maratonaca pretrčati Srbiju od Preševa do Subotice, priključili su se i maratonci iz Vranja.

Sredstva koja će biti prikupljena namenjana su za lečenje jedanaestogodišnjeg Vladu Đorđevića iz Pančeva, koji već šest godina ima cistu na mozgu. Za operaciju u inistranstvu neophodno je 35.000 evra.

Prvu etapu ove humanitarne trke od Preševa do Vranja, u petak su pretrčali maratonci Ljijana Tasić i Željko Zeljković kojima se priključila i ekipa iz Vranja.

„Ovom trkom želimo da ukažemo na potrebu da država mora da stane iza lečenja teško obolele dece, jer u našim humanitarnim akcijama sakupimo mali deo potrebnog novca“, kaže  ultramaratonac Zeljković.

Maratonac iz Vranja, Siniša Stanković kaže da sa svojim kolegama ni trenutka nije razmišljao da se uključi u ovu akciju. Prihvatili su pozov da budu deo ove humanitarne priče i na taj način pomognu bolesnom dečaku.
U planu je da se, do 11. novembra, pretrči 582 kilometra. Humanitarni kilometri će se otkupljivati uplatom na žiro račun dečakovog oca, Siniše Đorđevića. Broj žiro računa je 340-32110017-94 kod „Erste banke“  sa naznakom „redni broj kilometar“.

Počeli su iz od Preševa do Vranja. U subotu do Leskovca, potom do Niša, Paraćina, Velike Plane, Pančeva, Zrenjanina, Bačke Topole do Subotice. Na svakoj etapi očekuju da im se pridruže ljudi dobre volje koji žele da pomognu i sa njima pretrče ceo puta.
Organizatori ove trke apeluju na velike kompanije i sve one koji su u mogućnosti da pomognu bolesnom dečaku.

Ovaj mladi Pančevac do sada je imao dve operacije. Iintervenciju na srcu, a zbog karcinoma izvađen mu je i jedan bibreg. Sada ga čeka operacija ciste na mozgu u Turskoj, čime bi bili rešeni njegovi zdravstveni problemi.

 

Ruta trke je: 03.11 Preševo – Vranje; 04.11. Vranje-Leskovac; 05.11.
Leskovac-Niš; 06.11 Niš-Paraćin; 07.11 Paraćin-Velika Plana; 08.11
Velika Plana-Pančevo; 09.11. Pančevo-Zrenjanin; 10.11. Zrenjanin-Bačka
Topola; 11.11 Bačka Topola-Subotica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare