Trinaest miliona dali za rekonstrukciju vodozahvata u Boljaru, treba im još 500 miliona za Fabriku vode

VLASOTINCE

Trinaest miliona dinara utrošeno je za rekonsturkcija vodozahvata u Boljaru koji je oštećen u januarskim poplavama.

Ovaj novac su obezbedili opština Vlasotince i JP Srbijavode.

Direktor Javnog preduzeća Srbijevode Goran Puzović smatra da se “dobra saradnja” opštine i ovog preduzeća videla na delu i u januaru, kada je pomoću pumpi koje je država nabavila omogućeno da se u najmanjoj mogućoj meri oseti nedostatak vode.

Puzović nije rekao da je obaveza Srbijavode da vodi računa o vodama koje su im poverene na staranja a za šta gradjani izdvajaju novac.

“Vodosnabdevanje je apsolutni prioritet i država će nastojati da omogući u narednih pet godina da sva mesta koja imaju probleme sa vodosnabdevanjem budu potpuno uređena i da svi ljudi imaju vodu za piće”, rekao je Puzović .

Direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić rekao je da se vodom za piće iz Boljara snabdeva 24.000 stanovnika.
“Zahvatanje vode za vodozahvata bilo je onemogućeno do 24.avgusta. Snalazili smo se prepumpavanjem i iz alternativnog vodozahvata na Rastavnici “, rekao Ilić.
Sem vodozahvata rekonstruisana je i crpna stanica, rekao je predsednik opštine Vlasotince i dodao da će do kraja septembra biti postavljena i nova pumpa.

On je rekao i da predstoji rekonstrukcija fabrike vode i da je u toku izraga projekta što će biti finansirano iz opštinskog budžeta.

Očekuje pomoć države jer je , kaže ova investicija vredna oko 500 miliona dinara.

“Naravno da će država brinuti i kada bude gotov projekat rekonstrukcije fabrike vode. Predsednik je najavio u programu 2020-2025 da poseban poseban segment čine otpadne vode i vode za piće”, izjavio je Puzović.

Radove na sanaciji vodozahvata u Boljaru izvodilo je preduzeće HSV.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare