Četiri liste za izbore za mesne zajednice

VLASOTINCE

U devet  mesnih zajednica na području opštine Vlasotince, koje imaju više od 500 upisanih birača, proglašene su izborne liste za izbore saveta mesnih zajednica koji će se održati 30. oktobra. U ostalim mesnim zajednicama, koje imaju manje od 500 birača, izbor saveta obaviće se na javnim zborovima.

Na biračkim listićima naći će se četiri liste. Pod rednim brojem jedan u svih devet mesnih zajednica je izborna lista koalicije Srpska napredna stranka – Nova Srbija. Pod rednim brojem dva, takođe u svih devet mesnih zajednica je koalicija Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija. Na trećem mestu je Grupa građana Pokret za Vlasotince  čija je izborna lista proglašena u Mesnoj zajednici Centar I u još tri mesne zajednice pod nazivom Pokret za Stajkovce, Pokret za Batulovce I Zajedno za Šišavu,. Četvrta je izborna lista Srpske radikalne stranke koja je kandidovana u mesnim zajednicama Centar, Rosulja, Orašje i Konopnica.

Biračima u devet mesnih zajednica u kojima se izbori održavaju neposredno, Opštinska izborna komisija uputiće pozive za glasanje na kućne adrese, a glasanje će se obaviti od 8 do 18  časova u nedelju 30.oktobra 2016 godine.

– U preostaloj četrdeset jednoj mesnoj zajednici saveti će se birati na javnim zborovima, nakon što Opštinska izborna komisija odredi termin,  a Izborne komisije mesnih zajednica obavestiće građane javnim pozivom o danu i vremenu održavanja zborova građana – kaže predsednik SO Vlasotince Bratislav Petrović.

Pravo da bira ima svaki građanin koji je upisan u biracki spisak mesne zajednice kojoj pripada.  Na teritoriji opštine Vlasotince ima ukupno 50 mesnih zajednica.

Socijaldemokratska stranka (SDS) je ranije najavila da neće učestvovati na ove izbore jer ima primedbe na njihovu demokratičnost i regularnost.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare