Trideset izbegličkih porodica dobiće kuće

NIŠ

Interno raseljene porodice, njih pet, koje su prošle godine preko Komesarijata za izbeglice dobile kuće na selu, sada su dobile i građevinski materijal za adaptaciju i rekonstrukciju tih kuća. Vrednost građevinskog materijala je 180.000 dinara po porodici. U ovu svrhu obezbeđeno je 700 000 dinara.
“ Učešće grada je deset procenata a preostali deo je obezbedio Komeserijat za izbeglice. Zahvaljujemo se Komesarijatu na ovoj i svim dosadašnjim akcijama pomoći interno raseljenim licima”, rekao je gradonačelnik Darko Bulatović, prilikom potpisivanja ugovora.
Na ovaj način je , u dosadašnjim akcijama, zbrinuto 18 porodica.
nis-kuce-za-izbeglice-2

Niš je jedan od 17 gradova koji je potpisao ugovor sa Komeserijatom za izbeglice i kojim je predviđeno da 30 izbegličkih porodica uskoro dobije seoska domaćinstva.
“Sekretarijat za izbeglice je preko Evropske banje obezbedio 330.000 evra za otkup seoskih domaćinstava za koje će konkurisati izbeglice iz bivših jugoslovenskih republika. Ovaj projekat razlikuje se od dosadašnjih projekata po tome što će moći da se konkuruše i za seoska domaćinstva van Nišavskog okruga” rekao je poverenik za izbeglice grada Niša, Boris Nužda

nis-kuce-za-izbeglice-1
Po zvaničnim podacima u Nišu živi 11.500 izbeglih lica, ali je nezvanična procena da je taj broj veći i da iznosi 20.000 ljudi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare