Tribina povodom godišjice NATO bombardovanja

NIŠ

U prepunoj sali bioskopa Cineplexx u Nišu, povodom godišnjice obeležavanja 25 godina od Nato agresije nad Srbijom, Nova Demokratska stranka Srbije i koalicija “Niš, moj grad” organizovali su tribinu u Nišu. 

“Nova Demokratska stranka Srbije nizom aktivnosti obeležila je nesrećnu 25-tu godišnjicu Nato agresije. Imali smo nekoliko aktivnosti u Beogradu, konferenciju ispred zgrade Generalštaba, dok smo glavnu tribinu odlučili da održimo u Nišu- rekao je Miloš Jovanović predsednik Novog DSS. 

“Grad Niš je poprilično propatio, grad u kome su žrtve bili civili, kasetne bombe su padale na pijacu, najveća koncentracija vojske je dolazila odavde. 

I dan danas je sedište kopnene vojske u ovom predivnom srpskom gradu. 

Da se podsetimo svih žrtava, herojske borbe naše vojske, tadašnje vojske Jugoslavije, činjenice da ta borba nije bila uzaludna i da te žrtve nisu bile uzaludne- istakao je Jovanović.

“Rezolucija 1244 je bila proizvod te borbe, plod te borbe. Ona vrlo jasno štiti teritorijalnu celovitost naše zemlje, predviđa povratak srpskih snaga bezbednosti u našu južnu pokrajinu. 

Sve su to činjenice na koje treba podsetiti i staviti do znanja građanima i podeliti tu političku volju Novog DSS-a, da se od Kosova i Metohije ne može odustati, da ne smemo obesmisliti te žrtve. 

To bi uvelo našu zemlju i srpski narod u novi ciklus geo-političke nestabilnosti, jer nakon Kosova i Metohije, došla bi na red i Republika Srpska, BIH, postavilo bi se pitanje autonomije Raške oblasti. 

Srpski prostor bi bio potpuno razdrobljen, drugim rečima nemamo pravo da se predamo i zbog tih ljudi koji su ratovali pre 25 godina i zbog naše budućnosti. To je ono što smo podelili sa Nišlijama. 

Nastavićemo borbu do nekih konkretnih mera o kojima pričamo godinama unazad, a koje se tiču borbe na terenu i borbe u međunarodnoj areni. 

Sve to zahteva da budete i malo hrabriji i malo odlučniji i da imate malo više vere u ono što se mora raditi, zahteva i promenu spoljne politike- zaključio je Miloš Jovanović, predsednik NDSS. 

Na tribini su pored predsednika Novog DSS Miloša Jovanovića govorili Miodrag Stanković gradski odbornik koalicije Niš, moj grad, Slađana Miletić narodna poslanica , Predrag Marsenić narodni poslanik, dr Bojan Dimitrijević istoričar. (kraj) DN/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare